1500 ciclistes han pres part a La Portals en BTT que ha homenejat a Marta Vilajosana

14/04/2015
Federació

1500 ciclistes han pres part a La Portals en BTT que ha homenejat a Marta Vilajosana

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la Portals, una prova que en tan sols 6 edicions ha esdevingut una de las rutes clàssiques en BTT per la seva bellesa i la singularitat del paisatge a tocar del massís de Montserrat. La Portals recorre els accessos d’entrada a la muntanya de Montserrat (Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat), Castellbell i el Vilar i Esparreguera, a peu, en bicicleta o en la modalitat extrem combinant els dos esports.
Diumenge 1500 ciclistes han pres part a La Portals en BTT en un circuit apte per a tots els nivells que ha estat una gran festa gràcies a la bona climatologia i a l’ambient ciclista que s’hi respirava. La pedalada ha comptat amb la presència del corredors de muntanya Agustí Roc, triple campió del món, i de Kiku Soler, un dels pioners d’aquest esport. El primer a completar els 59 kilòmetres de la volta al massís ha estat Israel Núñez.
A la caminada de dissabte, més de 500 corredors i caminaires van gaudir del circuit de 44 quilòmetres on el corriol era el principal protagonista.
La Portals d’enguany ha servit d’homenatge a Domingo Catalán, Campió del mon de 100 kilòmetres, i a Marta Vilajosana, primera catalana classificada als jocs olímpics de Pequí de fons en carretera. Els actes de la Portals s’han completat amb la L’Esport el millor recuperador de salut on a banda de Catalan i Vilajosana, es va comptar amb les ponències de Piero Galilea, Doctor Fisiòleg del CAR de Sant Cugat; Xavier Ràfols, preparador físic; i els testimonis de Mar Hernández, Escultora, diagnosticada de càncer fa 8 anys, la bicicleta l’ha dut a preparar-se per disputar la Titan Desert 2015; Xavier Bonastre, periodista esportiu que ha superat dos càncers gràcies a l’esport, i Nicolas del Corral, pilot de rallis que després d’un greu accident i gràcies a l’esport ha aconseguit una mobilitat que els metges no esperaven.