Barcelona gaudeix de la seva Festa sobre rodes

31/03/2015
DHi

Barcelona gaudeix de la seva Festa sobre rodes

Bicicletes i vehicles sobre rodes de tota mena i per a tots els públics s’han aplegat aquest diumenge als entorns de la Font Màgica de Montjuïc. I és que la cita era triple: la Festa sobre rodes, la Down Urban BCN i la darrera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya compartien espai en el mateix moment.
Infants de totes les edats han pogut provar circuïts amb tot tipus de bicicletes, des de les més tradicionals fins a les que no acostumen a veure’s circulant, com ara les reclinades, i les persones amb discapacitat tenien un espai propi per poder practicar el maneig de bicis adaptades amb la força dels braços.
“Hem portat bicicletes per a qualsevol tipus de discapacitat, ja què moltes persones no tenen un accés fàcil a aquest tipus de vehicles, però també les poden fer servir persones sense discapacitat, perquè vegin què és pedalar amb les mans”, deia el president de l’associació Àrea Adaptada, Albert Font.
Al costat, els millors descenders sobre bicicleta, en total una seixantena, han anat disputant les proves de la Down Urban, una competició de salts i obstacles encara molt masculina.
“No entenc perquè però som poques dones que practiquem aquest esport. És molt maco, tot i que requereix molt sacrifici perquè és molt tècnic i has d’entrenar-te molt”, explica la Carla Adalid, que avui competia.
La jornada ha coincidit amb l’última etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que ha guanyat Alejandro Valverde, tot i que ha quedat segon a la classificació, quatre segons per darrere del vencedor definitiu, Richie Porte.

Text: http://eldigital.bcn.cat/