La Copa Catalana Internacional BTT s´ inicia al tradicional circuit de Banyoles

08/03/2015
BTT

La Copa Catalana Internacional BTT s´ inicia al tradicional circuit de Banyoles


La mítica Copa Catalana Internacional de Banyoles marcarà aquest diumenge l’inici oficial de la temporada europea d’XCO. La prova catalana de categoria UCI C1 es disputa des de 2002 i és una de les més veteranes i prestigioses del calendari internacional. El parc de la Draga de Banyoles tornarà a ser l'escenari de la cursa en que com cada any destaca la participació de ciclistes internacionals.
Més de 600 bikers de 15 nacionalitats prendran la sortida en la CCI Banyoles en un any crucial en què els millors ciclistes es disputen els preuats punts UCI de cara als Jocs Olímpics de Rio 2016 i els 2015 UCI Mountain Bike & Trials World Championships que es celebraran a Vallnord (Andorra) al setembre.
El recorregut traçat pel Club Ciclista Banyoles serà molt atractiu i espectacular de 7 quilòmetres amb importants i forts desnivells amb sortida al Parc de la Draga i que transcorre pel Puig de Sant Martirià. Un recorregut amb constants canvis de ritme i curts però importants desnivells dissenyat de manera que els espectadors puguin gaudir en tot moment de la prova.
Tot i que finalment José Antonio Hermida ha caigut del cartell després del seu abandonament a l'Andalusia Bike Race, la participació serà d'autèntic luxe amb ciclistes de primer nivell com Mantecón, Valero, Sarrou, Rodríguez, Guerra, Ventura o Koretzky. Les corredores catalanes aprofitaran el certamen internacional per aconseguir punts entre elles, Villar, Santanyes, Jordà i Pacios.
L'Ajuntament de Banyoles continua apostant pel senderisme donant suport a la celebració de la prova i promovent l'esport entre els més joves. En aquesta edició els nens i nenes d'entre 6 i 14 anys podran participar en la Cursa Open Infantil de la Copa Catalana que es celebrarà el dissabte 7 de març a partir de les 15.30h.
La segona cita del certamen serà el 22 de març a Barcelona amb la participació del doble campió olímpic i actual campió del món de cross-country, el francès Julien Absalon. El calendari de la Copa Catalana Internacional el completaran les proves a la Vall de Lord, Collbató, la Vall de Boí i Corró d'Amunt.