Canyon Cambrils Park, una nova cita ciclista per l’abril de 2015

19/01/2015
Cicloturisme

Canyon Cambrils Park, una nova cita ciclista per l’abril de 2015

La marxa cicloesportiva Canyon Cambrils Park va ser presentada el passat dissabte 17 al Centre de Convencions de Cambrils Park Resort. El proper 18 d’abril es portarà a terme la prova, amb arribada i sortida al propi Resort. L’acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, representants de diverses organitzacions esportives locals, ciclistes de la zona i l’ex-ciclista professional i guanyador d'una Vuelta a Espanya, Melcior Mauri.
Per a l'edició del 2015 es preveu un augment de participació -amb un màxim de 2.000 participants- després de l’èxit de la primera edició, on es va comptar amb la presència de 1.000 corredors arribats de tots els punts de Catalunya, Espanya i altres països europeus com França, Holanda i Bèlgica. Aquesta cita ja està publicada als calendaris oficials de la FCC, RFEC i UCI.
Jaume Rué, director de Cycling Costa Daurada, va explicar que "es mantindran els dos recorreguts de la primera edició. Un de curt de 106 km amb 1.800 metres de desnivell positiu i un de llarg completant 184 km i 2.900 metres de desnivell positiu. La prova transcorrerà per les fantàstiques carreteres del Baix Camp i Priorat mostrant a tots els participants la bellesa paisatgística del propi Priorat i el Montsant com a principals referents".
Frank Araneta, cap del Departament de Nous Productes de Cambrils Park Resort, i Mercè Dalmau, alcaldessa de Cambrils, van subratllar l’aposta pel cicloturisme que s’està duent a terme des del 2013 a la Costa Daurada. En els darrers anys, Cambrils i la Costa Daurada s'estan consolidant com un referent per a la pràctica del cicloturisme gràcies al clima temperat durant tot l'any i també per l'excepcional xarxa viària. Prop de 2.000 km de carreteres pràcticament sense trànsit i paisatges espectaculars són els principals reclams per a ciclistes d'arreu d'Europa que busquen -sobretot en els mesos de primavera, tardor i hivern- fugir dels climes freds i humits.
Manuel Muñoz, cap de Màrqueting de Canyon Spain van exposar els motius que els han portat a apostar per aquest esdeveniment: "la relació directa amb el client, la visualització de la marca i l'aposta pel cicloturisme. Espero que aquesta relació amb la Costa Daurada sigui per molts anys".
La Canyon Cambrils Park també servirà per retre homenatge a l'ex-ciclista professional Melcior Mauri, que va aprofitar l’avinentesa per presentar el que serà el I Campus de Ciclisme Melcior Mauri-Costa Daurada. "El campus tindrà lloc del 5 al 8 de març a Cambrils i esperem que serveixi per gaudir d’aquest fantàstic territori per la pràctica del ciclisme".
La prova cicloturista està organitzada per la Penya Cicloturista de Cambrils i l'empresa Cycling Costa Daurada, juntament amb Cambrils Park Resort i amb la col•laboració de l'Ajuntament de Cambrils, el Patronat de Turisme de Cambrils i la Costa Daurada i Tarragona 2017.