Detall de les etapes de la primera edició de la “Empordà Extrem”

17/12/2014
BTT

Detall de les etapes de la primera edició de la “Empordà Extrem”

Així seran les tres etapes de la primera edició de la Empordà de BTT Extrem, la nova proposta de BTT per etapes a les comarques Gironines, que constarà de 3 etapes en 2 dies; dues etapes Marathon i una etapa Contrarellotge. 
La Empordà BTT Extrem s’estrena aquest 2015 com una de les principals novetats en el calendari nacional de curses per etapes en BTT, una cursa que no només pretén ser referència a nivell estatal per la presencia dels millors bikers de la especialitat, sinó que busca ser una aventura i un repte per a tots aquells amants del BTT que vulguin atrevir-se amb aquesta prova.
En aquesta primera edició de la prova, que es disputarà els propers 18 i 19 d’Abril, les tres etapes es disputen al Baix Empordà i tenen el mateix punt de sortida i arribada per tal de facilitar la logística dels corredors, essent L’Estartit el punt de sortida i arribada de la 1a i 2a etapa, i Vulpellac el de la 3a.
Els recorreguts de la Empordà BTT Extrem han estat dissenyats perquè els bikers puguin gaudir el màxim sobre la bicicleta passant pels millors corriols ciclables del territori combinat amb trams de pista, tot passant pels punts més neuràlgics del Territori.
Les etapes, que no tindran control de tancament, comptaran amb uns avituallaments molt complerts patrocinats per Nutrisport, per tal que el corredor se senti a gust i només hagi de preocupar-se de pedalar.
La primera etapa transcorrerà per la serralada del Montgrí, on els corredors es trobaran gran varietat de terreny com sorra, pedres, corriols ràpids, i també pista, i on les pujades seran curtes, però que al final de la etapa acumularan 1670 metres de desnivell positiu 59km de distància.
La CRI, que es disputarà el dissabte a la tarda, és de només 5km, amb final al Rocamaure un excel•lent mirador de tota la plana de l’Empordà.
La tercera etapa de la Empordà BTT Extrem es realitzarà els seus 89km integrament pel massís de les gavarres, on els bikers afrontaran un desnivell de 2610m tot passant pels punts més representatius de l’Est d’aquest conegut massís. En aquesta massís els bikers afrontaran pujades més llargues i pendents més constants.