EL Tour del Mediterrani tindrà una etapa catalana

09/12/2014
Carretera

EL Tour del Mediterrani tindrà una etapa catalana


El Tour del Mediterrani va néixer el 1974 de la mà de Lucien Aimar, guanyador del Tour de França del 1966, i des de fa dos anys la direcció de la cursa va a càrrec d’André Martres i Claude Primard. La cursa, de cinc etapes en quatre dies, es desenvolupa principalment per la zona de la Provença, Alps i Costa Blava, tot i que en algunes edicions ha trepitjat terres italianes i també carreteres del Llenguadoc-Rosselló.

Per al 2015, els organitzadors es van plantejar la possibilitat de travessar la frontera i arribar a Catalunya. Martres va contactar amb el navatenc Jordi Córdoba, a qui l’uneix la passió pel rugbi, i entre tots dos van decidir tirar-ho endavant. “El Tour Med mai ha trepitjat Catalunya”, diu Córdoba, que destaca que la situació política actual ha contribuït a despertar l’interès dels organitzadors i dels patrocinadors de la cursa: “Hi ha un sentiment per donar a conèixer Catalunya, i per això el director de la prova s’hi ha interessat”.

Martres i Córdoba han mantingut contactes amb l’Ajuntament de Figueres, que ha mostrat la seva predisposició a acollir l’inici del Tour del Mediterrani 2015, i també amb la delegació gironina de la Federació Catalana de Ciclisme. 

La presència de la cursa tindrà una important repercussió econòmica per a Figueres i el seu entorn, ja que el Tour Med mobilitza entre 300 i 400 persones que necessitaran allotjament per tres dies, i també tindrà un ampli ressó mediàtic als mitjans de comunicació francesos.

L’etapa altempordanesa tindrà Figueres com a punt de sortida i d’arribada. El recorregut, encara en estudi, podria passar per les zones que l’estiu del 2012 van resultar més afectades per l’incendi de la Jonquera. Per al 2016, l’objectiu dels organitzadors és disputar dues etapes a Catalunya, quatre a França i una a Itàlia.