Quatre medalles catalanes als UCI Trials World Youth Games

04/08/2014
Trial

Quatre medalles catalanes als UCI Trials World Youth Games

Aquest cap de setmana s’ha disputaran a la localitat polonesa de Zawiercie localitat propera a Varsòvia, una nova edició del Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI.  Aquesta competició ha reunit les promeses d’aquest esport en un total de quatre categories masculines que van dels 9 anys fins els 16 anys i en una de femenina fins els 15 anys. Gairebé 150 esportistes de 18 països hi han pres part. El resultat dels esportistes catalans ha estat molt brillants amb un total de quatre medalles obtingudes.
Les proves classificatòries, per a totes les categories, varen tenir lloc durant la jornada del dissabte dia 2. Gairebé tots els esportistes catalans varen passar el tall sense problema. La jornada es va caracteritzar per la intensa calor que va acompanyar durant tot el cap de setmana.
Els catalans Martí Yélamos de St. Antoni de Vilamajor i Nil Benítez d’Argentona sortien com a favorits en principiants (9-10 anys) després d’obtenir les primeres posicions en les proves classificatòries. Després d’una primera volta molt complicada per Yélamos, va ser capaç de recuperar i acabar en la primera posició. Benítez acabava segon i Martí Esquerda de Vacarisses sisè.
En la categoria d’alevins (11 i 12 anys) Toni Guillen de St. Feliu de Codines i Alan Rovira de Castellar del Vallès finalitzaven empatats a punts en la tercera i quarta posició respectivament, dos zeros demés donaven la medalla a Guillén. Pol Cabré-Verdiell de Matadepera finalitzava sisè mentre que Martí Riera de Vic i Martí Vayreda d’Olot finalitzaven en desena y onzena posició respectivament.
Carla Caballés de Viladecaballs, representat femenina (fins 15 anys), va finalitzar en una meritòria tercera  posició.  Alba Hidalgo de St. Andreu de Llavaneres finalitzava quarta amb a només  0,5 punt del podi. En categories d’infantils (13 i 14 anys) només Gerard Trueba d’Abrera va passar el tall i va acabar en la setena posició. Pol Dolz de Matadepera finalitzava en la vint-i-sisena posició.
Finalment a la categoria de cadets (15 i 16 anys) Eloi Palau de Viladrau i Jordi Araque de Roda de Ter començaven la prova final amb opcions de medalla després de classificar-se en la segona i tercera posició respectivament. Els dos varen fer una bona primera volta però les coses es varen complicar a la segona i no varen poder mantenir el bon nivell. Finalment varen acabar en la quarta i en la cinquena posició. Domènec Lladó d’Argentona que va obtenir la setena posició a la prova classificatòria va poder remuntar a la final fins la sisena posició.

Per veure més informació: http://youth.ucitrials.pl/ i http://www.uci.ch/