La Festa del Pedal homenatjarà la Penya Ciclista Bons Amics en la seva 81ena edició

03/09/2014
Cicloturisme

La Festa del Pedal homenatjarà la Penya Ciclista Bons Amics en la seva 81ena edició

Ara fa 101 anys de la celebració de la primera edició de la Festa del Pedal. En aquell 4 de maig de 1913, uns dos-cents ciclistes van unir les ciutats de Barcelona i Sant Cugat del Vallès. Durant aquest segle s’han celebrat vuitanta edicions de la Festa, la darrera l’any passat, organitzada per la Unió Ciclista Sant Cugat per commemorar el centenari de la primera edició.
Aquest 2014 arriba altra fita que val la pena celebrar. Es tracta del cinquantenari de la Penya Ciclista Bons Amics de la localitat barcelonesa de Sant Vicenç dels Horts. L’entitat vicentina, fundada el 1964, ha realitzat un seguit d’activitats aquesta temporada per commemorar aquest 50 aniversari, data molt important per qualsevol club esportiu.
També aquest any es celebra el 30 aniversari de la inauguració del emblemàtic Velòdrom d’Horta de Barcelona. Dissenyat pels arquitectes Esteve Bonell i Francesc Rius, va ser la primera instal•lació que es va construir per la candidatura de 1986 per l’organització dels Jocs Olímpics d’Estiu de 1992. Va ser inaugurat a l’agost de 1984 on es van celebrar els Campionats del Món de Ciclisme en Pista.
Per commemorar aquests dos aniversaris, la Penya Ciclista Bons Amics, juntament amb la Comissió de Cicloturisme de la FCC, organitza el proper diumenge 21 de setembre una marxa cicloturista que connectarà Barcelona i Sant Vicenç. Per fomentar la participació de ciclistes d’arreu de Catalunya, aquesta marxa serà puntuable per la XXIV Challenge Catalana de Cicloturisme.

Teniu tots els detalls al bloc de la Comissió de Cicloturisme www.cicloturismecat.wordpress.com/festadelpedal2014