Gran cap de setmana biker a Vallnord

27/07/2014
BTT

Gran cap de setmana biker a Vallnord

Vallnord Bike Park - La Massana ha estat l'escenari de la cinquena prova de la Copa Catalana BTT Internacional XCO, una prova que servia com a test per als Campionats del Món de Mountain Bike que s'han de disputar l'any que ve sobre el mateix traçat. La cursa, que s'ha celebrat a la Caubella de Pal, era de Horse Categorie UCI, fet que ha congregat un gran nombre de corredors internacionals, provinents 17 països diferents.
Les pluges que van caure durant el dia d'ahir sumat al bon temps d'avui, han fet que el recorregut estigués en òptimes condicions per a la pràctica del BTT. En categoria masculina, el gran nivell que hi havia a la línia de sortida ja feia preveure un bon desenllaç. Carlos Coloma ha demostrat estar en un molt bon nivell de forma i s'ha imposat als grans rivals d'avui. L'holandès Rudi van Houts ha entrat en segona posició a 48 segons, mentre que el tercer classificat, el francès Victor Koretzky ha entrat a 1'10" del corredor de La Rioja.
Per la seva banda, la categoría femenina també ha tingut un clar protagonisme internacional. Anna Szafraniec ha guanyat una cursa que ha dominat en tot moment, mostrant-se intractable sobre les seves rivals, que no han pogut fer res per rodar al ritme que ha imposat el corredora polonesa. La que l'ha pogut seguir més daprop ha estat la catalana Anna Villar, que ha creuat la meta en segona posició a 2'42" de Szafraniec. Per darrera seu, ha entrat la belga Alice Pirard, a quasi 4 minuts de la polonesa. Amb aquests resultats, Ismael Ventura i Anna Villar continuen com a líders de la classificació general de la Copa Catalana BTT Internacional 2014.

Curses de descens

La tercera prova de la Copa Catalana de Descens s'ha disputat avui al matí a Vallnord Bike Park - La Massana, sobre un circuit inaugurat l'estiu passat amb la celebració de la Copa del Món de BTT UCI. La prova d'avui servia com a test per als Campionats del Món de BTT que tindran lloc el 2015 a les mateixes instal•lacions de Vallnord Bike Park. Igual que va passar ahir en la Copa Catalana XCO, la prova era Horse Categorie, pel què els corredors podien aconseguir molts punts UCI de cares als Campionats del Món 2015 i els Jocs Olímpics 2016.
A la primera de les dues baixades que els corredors han hagut de fer al circuit, el més ràpid ha estat Edgar Carballo, amb un temps 4'47,596", seguit a només dues dècimes de Bernat Guàrdia. Després del primer descens, ja es veia que la Carballo i Guàrdia lluitarien per la primera posició final, ja que han deixat els seus perseguidors a més de 5 segons de diferència. Guàrdia sabia que havia de fer una segona mànega perfecta per a endur-se la victòria i ha rebaixat el seu temps en més de 3 segons i ha deixat el cronòmetre en 4'44,007". Tota la pressió estava posada sobre Edgar Carballo que no podia cometre cap error si volia superar al seu rival. Finalment, Carballo no ha pogut superar el millor temps i ha vist com Guàrdia pujava al lloc més alt del podi. El tercer classificat ha estat Pol Romero que ha parat el crono a més de 8 segons de Guàrdia.
Per la seva banda, Blanca Julià ha dominat la prova femenina de principi a fi. Ha estat la més ràpida en les dues mànegues disputades i ha deixat a la segona classificada a més de 23 segons de diferència. Julià ha parat el cronòmetre de la primera baixada a 6'23,149". Tot semblava indicar que aquest crono ja seria el definitiu, però en la segona mànega encara l'ha pogut rebaixar en menys d'un segon, i ha deixat el crono de la victòria a 6'22,428". La segona classificada ha estat Diana Marggraff, seguida d'Alix Jacquemart.

Notícia d´ Ocisport