Varis campions catalans als estatals de BTT celebrats a Panticosa

23/07/2014
DHi

Varis campions catalans als estatals de BTT celebrats a Panticosa

 
Els Campionats d´ Espanya de BTT tant de camp a través com de descens han emplenat de ciclisme aquest cap de setmana les muntanyes de Panticosa amb un important paper per la delegació catalana., amb 16 podis a XC  i  13 a DH.
A les proves XC José Antonio Hermida aconseguí el seu vuitè títol estatal, un cop circulà en solitari a partir de la quarta de les set voltes. En aquesta cursa elit altres quatre ciclistes catalans a les primeres posicions: 5è, Ismael Ventura, 7è, David Lozano seguit de Ramon Sagués i Cristófer Bosque. Per la seva part Anna Villar i Sandra Santanyes ocuparen places de podi, segona i tercera a la prova elit femenina. Destacar que Santanyes fou la campiona a la modalitat d´ eliminator, on Villar finalitzà tercera.
En sots 23, Mario Sinués fou bronze. A  un pas del podi es quedà Adrià Noguera, igual que Ariadna Trias i Judith Fores, quarta i cinquena a la competició femenina. A la prova júnior Josep Duran, campió de relleus el primer dia, fou sots campió superar al darrer moment pel madrileny Javier Jiménez. A la versió femenina de la categoria Sara Gay aconseguí el tercer lloc.  Albert Planas i Xavier Jornet (or i plata) dominaren a la prova Master 30-A i Pau Egeda fou tercer a Master 30-B. Pere Joan Roig primer  i Miquel Llaudet tercer a la categoria Master 40-B.  Joaquim Esparraguera, segon a Master 50-B.  Finalment  Roberto Baserba i Miquel Parera (or i plata) dominaren a la prova de Master 60-B.
Les curses de descens tancaren el programa de competició. Destacaren Blanca Julià, campiona d’Espanya femenina, Ferran Jorba, campió júnior i obtenint en Guillem Sanz la medalla de bronze en Juniors i en Carlos Langelaan la medalla de plata en Cadets.
La resta de corredors catalans han fet una esplèndida actuació amb en Bernat Guàrdia com a Subcampió d’Espanya Elit, la Mireia Boscà Subcampiona en categoria Fémina, en Joan Vicente Campió d’Espanya Màster-30A, en David Vazquez Campió d’Espanya en Màster-30B, en Josep Martos Subcampió en Màster-40A, en Ramon Figueras Campió d’Espanya i en Joan Serra Subcampió en Màster-40B. Finalment, en Francisco Izquierdo ha estat Campió d’Espanya Màster-50 i n’Antoni Prat Subcampió. Un total de 13 medalles de les 30 totals.