Pau Egeda i Anna Villar participen a la Coupe de France

07/07/2014
BTT

Pau Egeda i Anna Villar participen a la Coupe de France

Aquest cap de setmana l'estació d'esquí francesa de Super Besse acollia la Coupe de France. L'equip Tomàs Bellès - Cannondale by GAES va estar-hi present amb dos dels seus corredors. Va ser un cap de setmana intens ja que es concentraven diverses modalitats del MTB  durant tot el dia i es vivia un gran ambient esportiu ja que es disputava simultàniament Trial, Descens, Ral • li i Eliminator.
En Pau Egeda i l´Anna Villar es van desplaçar fins a l'estació d'esquí per disputar la prova de XCO. Els riders del Tomàs Bellès-Cannondale by GAES es van trobar amb un circuit molt intens, on constantment el corredor estava pujant, amb molta zona d'entre boscos amb arrels i algun pas complicat entre pedres. No era un circuit altament tècnic però sí que molt físic per tractar-se d'un circuit d'alta muntanya i perquè portava dies plovent i el terreny estava molt enfangat.
Dissabte corrien les dones elit, que inicialment havien de realitzar 4 voltes però les intenses pluges que queien i el fang que s'estava generant van fer creure oportú a l'organització el restar una volta. Anna Villar va fer una sortida bona però es va quedar una mica endarrerida però ràpidament es va posar les piles i va caçar al grup capdavanter de cursa i rodava en tercera posició, lloc que va ocupar bona part de la competició fins que una caiguda protagonitzada per una altra corredora la va fer caure a terra. En aixecar-se es va adonar que el canvi estava espatllat, el va intentar reparar però no va acabar d'anar bé. Això, juntament amb les condicions de la pista, molt enfangada, la va fer ser més conservadora. Finalment VGillar creuava la línia en 4 ª posició en la categoria Fémina Elit.
El corredor Màster-30, Pau Egeda, competia el diumenge al matí. Ells també van haver de completar 3 voltes al circuit. El diumenge va llevar-se ennuvolat i no va trigar a ploure, així que es repetien les complicades condicions de dissabte, o fins i tot pitjors perquè el circuit ja estava molt deteriorat pel pas de les altres categories.
Pau Egeda va protagonitzar una bona arrencada i des del principi va estar amb el grup capdavanter. Amb el pas de les voltes el primer i segon es van anar distanciant mentre que per darrere començava una emocionantísima lluita per la tercera plaça en la què Pau Egeda va estar-hi immers però que finalment va concloure en una meritòria 4a plaça per al corredor català del Tomàs Bellès - Cannondale by GAES.

Nota de Tomàs Bellès