Uns 150 ciclistes participaran en la segona edició de El Repte del Ter

02/07/2014
BTT

Uns 150 ciclistes participaran en la segona edició de El Repte del Ter

Uns 150 ciclistes participaran aquest diumenge en la segona edició de la prova de bicicleta de muntanya El Repte del Ter, que transcorre al llarg de la llera del riu Ter des del seu naixement a Setcases  fins a la seva desembocadura a Torroella de Montgrí-l'Estartit. El recorregut, que és de 205 km, segueix la Ruta del Ter i comparteix itinerari amb les Vies Verdes en alguns trams. La prova ha estat presentada avui a la Diputació de Girona per Xavier Soy, vicepresident de l'ens; Jordi Munell, president del Consorci del Ter i alcalde de Ripoll, i Marc Palol, representant de l’empresa organitzadora Consultoria d’Organitzacions Esportives SCP.
La prova es presenta en dues modalitats. D'una banda, El Repte, de 205 quilòmetres, que surt a les set del matí de Setcases i té 3.613 metres de desnivell descendent i 1.602 metres de desnivell ascendent, i de l'altra, Pels Mortals-Baix Ter, que comparteix itinerari amb El Repte en el seu últim tram, des de Sarrià de Ter, i consta de 48 quilòmetres. L'arribada d’ambudes proves és al càmping Les Medes, a Torroella de Montgrí-L'Estartit.
Xavier Soy ha destacat la prova ciclista com “un fruit d’unes decisions preses fa més de 25 anys amb la creació de les Vies Verdes i del Consorci del Ter”. A més, el vicepresident ha volgut destacar la gran tasca del Consorci, ja que a part de recuperar el patrimoni natural i cultural del riu, ha servit perquè els pobles “creixessin mirant-se al riu”. Jordi Munell també ha destacat la prova esportiva, ja que representa un sector més per “posar en valor tot el potencial del riu”. A més, Munell ha avançat la intenció de crear noves activitats esportives de cares als propers anys, més quan pensa que el Ter “és un bon producte, una bona marca”. Marc Palol, per la seva banda, ha anunciat que la idea dels organitzadors és arribar a internacionalitzar la prova  i “ser sostenible” econòmicament.
Les inscripcions estan ja tancades i els preu han oscil•lat entre els 25 euros per Pels Mortals-Baix Ter sense maillot i els 55 euros de El Repte amb maillot inclòs. La prova està organitzada pel El Consorci del Ter, Consultoria d’Organitzacions Esportives SCP i SherpaTour Tracks, i compta amb el suport de la Diputació de Girona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, i la Federació Catalana de Ciclisme, entre d’altres.