Arriba la primera edició de la Marxa Cicloturista Ruta Minera

01/07/2014
Cicloturisme

Arriba la primera edició de la Marxa Cicloturista Ruta Minera

Tal i com us vam avançar al mes de febrer, els amics del Club Ciclista J.Pons Tot-Bici de Barcelona estan enllestint els últims detalls d’una de les marxes que s’estrenaran aquesta temporada al calendari cicloturista de casa nostra i que, sense dubte, donarà molt que parlar.
Es tracta de la primera edició de la Marxa Cicloturista de Berga “La Ruta Minera” que es portarà a terme amb sortida i arribada a la capital de la comarca del Berguedà el proper diumenge 20 de juliol. Recordem que aquesta serà la darrera marxa per carreteres del Pirineu d’aquest any i també la novena i darrera puntuable del VII Circuit Ciclopirineus-Coluer Bicycles 2014.
Els organitzadors han dissenyat un recorregut de 166 quilòmetres on els participants hauran de superar sis ports de muntanya per les impressionants serralades del Tubau, Catllaràs, Port del Comte, els Bastets i el Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb l’imponent Pedraforca com a testimoni. Aquests números i els 4.150 metres acumulats de desnivell la fan la marxa cicloturista més dura del calendari català 2014.
La sortida de la marxa es farà des del poliesportiu municipal i els ciclistes hauran de superar, per aquest ordre, els colls de Batallola (km 32), Pradell (km 75), Josa (km 91), Port (km 112), Port del Comte (km 120) i el Coll de la Mina (km 155).
La gran dificultat del dia serà el Coll de Pradell, un port encara desconegut per a molts cicloturistes però que és un dels més durs de Catalunya, a l’alçada del Turó de l’Home o del Mont-Caro. Aquest cop es farà l’ascensió des del vessant d’El Jou i Fígols, fent així una pujada de 21 km i un desnivell mitjà del 7,1%, tot i que el port compta amb trams amb un desnivell per sobre del 20%.
Per fer la ruta més fàcil, hi haurà preparats 5 avituallaments a Guardiola de Berguedà (km 51), Coll de Pradell (km 75), Josa de Cadí (km 96), Coll de Port (km 112) i Sant Llorenç de Morunys (km 133).
Les inscripcions van a un molt bon ritme amb prop de 400 cicloturistes el dia 1 de juliol i continuaran obertes fins el proper dimarts 15 a la web http://www.larutaminera.org/.