El CabrerèsBTT compleix 22 edicions

27/05/2014
BTT

El CabrerèsBTT compleix 22 edicions

Un any més, la CabrerèsBTT omple el Collsacabra de ciclistes de muntanya. La cursa ha complert amb l'objectiu de 3.000 participants i més de 400 ciclistes s’han quedat sense inscripció.
Aquest cap de setmana ha tingut lloc la 22a edició de la CabrerèsBTT, la prova de bicicleta de muntanya no competitiva més important del nostre país. Aquesta edició ha comptat amb un total de 3.000 participants a la prova i més de 15.000 assistents al llarg de tot el cap de setmana. Tot i la previsió de pluges, el temps ha aguantat i la prova s'ha fet amb el cel cobert, algunes estones de sol i amb una temperatura entre d'15 i 17 graus.
L’activitat principal del dissabte va ser la MiniCabrerèsBTT, una versió infantil de la prova dirigida a nens i nenes d’entre 4 i 16 anys, i que va comptar amb uns 420 participants. A les 5 de la tarda es va celebrar per primera vegada la BTT Orientació, una cursa no competitiva que combina la orientació i la bicicleta de muntanya. i que va despertar l’interès de nombrosos participants .
Avui diumenge a les 7 del matí s'ha donat el tret de sortida als participants més matiners, i la resta han anat sortint mica en mica fins les 9 del mati. 3.000 ciclistes han gaudit novament del recorregut proposat per la organització, escollint entre una ruta de 39km o una de 61km. El contacte amb la natura i els paisatges del Cabrerès han tornat a ser el principal atractiu de la cursa que ha portat participants d'arreu de la península i de l'estranger. Els serveis mèdics han atès els petits accidents habituals en una pedalada de muntanya i alguna clavícula fracturada. Entre els participants, destaca Sergio Prados, que ha fet tota la CabrerèsBTT amb la seva handbike.
Paral•lelament a la cursa, els participants han pogut gaudir d’altres activitats com el Campionat de Catalunya de Trial, el Village CabrerèsBTT (fira comercial durant tot el cap de setmana) o el Fòrum CabrerèsBTT (novetat d’aquesta edició), on experts i professionals com Satual, Fisiocrem o Òptica Torrents han fet xerrades i presentacions de producte.
La valoració global d’aquesta edició de la CabrerèsBTT és molt positiva. L'èxit de la CabrerèsBTT es deu també al més d'un centenar voluntaris que ajuden a fer-la possible, i a la implicació de tot el territori. L'organització destaca el bon comportament dels participants, molt respectuosos amb l'entorn i el bon ambient que s'ha respirat durant tot el cap de setmana.