Navàs viu la Romànica

20/05/2014

El diumenge 11 de maig es va celebrar la tercera marxa Romànica en BTT (3a prova del Open Gran Fons BTT) a la localitat de Navàs. Compartint gran part del recorregut de la homònima marxa terrestre, els participants varen poder gaudir d’una de les marxes més llargues i trencacames del circuit actual. Tot i l’amenaça de pluja matinal, la prova va poder disputar-se en bones condicions per les valls del riu Llobregat i el riu Cardener.
Un recorregut de 100 kms de distància i amb més de 2700 metres de desnivell va fer les delícies dels assistents, que a més a més varen poder descobrir tot tipus d’edificacions de l’època romànica que es troben repartides per aquests indrets.
Els més ràpids en categoria masculina foren Roger Argelagué (de l’equip  Fasol), David Penya (del Grandia) i Guillem Pujols (del The Ciclery). En categoria femenina només van participar Elisabet Boix (1a classificada)  i Núria Bermúdez, que la va acabar com a ultraromànica (fent la prova a peu i la prova en bici).
Dels 161 inscrits (124 federats), acabaren un total de133, i cal destacar la proesa d’uns pocs participants que varen realitzar la marxa BTT després de fer la marxa a peu la nit anterior. Al finalitzar l’esdeveniment, l’organització va disposar d’entrepans de butifarra i beguda, a més a més de l’obsequi d’uns maneguets i el sorteig de material ciclista entre els participants.