La Montsec-Montsec es bateja al circuit internacional amb rècord de participants

20/05/2014
Cicloturisme

La Montsec-Montsec es bateja al circuit internacional amb rècord de participants

El passat dissabte es va celebrar la sisena edició de la Marxa Cicloturista Montsec-Montsec, la qual ha establert amb 786 inscrits un nou rècord, superant els 595 de la edició de l’any anterior. Després de sis anys d’història, la marxa ha anat creixent en participació i s’ha consolidat com un referent en l’àmbit del cicloturisme català i estatal. Com a gran novetat d’aquest any, i que ha tingut una gran acollida, els participants han pogut triar tres recorreguts -de 80 km, puntuable per la XXIV Challenge Catalana de Cicloturisme, 140 km i 190 km, puntuables pel VII Circuit Ciclopirineus- que han estat assequibles per a tots els nivells. A més, per primer any, la marxa s’ha celebrat amb el reconeixement de formar part del circuit de Ciclisme per a Tots de la Unió Ciclista Internacional.
A diferència d’algun dels altres anys, la climatologia va acompanyar força i el bon temps va ser la tònica predominant durant tot el recorregut on, fins i tot durant les hores centrals del dia, els participants van passar calor.
En el capítol de distincions, Marta Torà i Josep Colomina van ser els més joves fèmina i masculí, mentre que Lourdes Núñez i Manuel Palacios van ser els participants més veterans. Pel que fa a les rutes, Charo Santa Teresa i Iván Menchón van arribar els primers a la ruta curta; Marta Torà i Jaume Rué a la ruta mitja i, finalment, el primers participants de la ruta llarga van ser Luis Arza i M. Carmen Xifré. Pel que fa a les distincions de clubs, el Club Ciclista Terraferma de
Lleida va ser el club més nombrós amb 26 participants, i el Club Ciclista Vall d’Aran el més llunyà amb un mínim de cinc participants. També l’exprofessional Melcior Mauri, últim guanyador català de La Vuelta a España, va repetir participació juntament amb la seva companya muntant a un tàndem.
A l’acte de lliurament de trofeus i obsequis van assistir l’alcalde de Balaguer, Josep M. Roigé; el regidor d’Esports, Guifré Ricart; el delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida, Jordi Puche; i el president del Club Ciclista Balaguer, Sisco Caus. L’organització desitja agrair la tasca de tot l’equip de voluntaris de la Marxa Montsec-Montsec, sense la qual no hauria estat possible aconseguir aquests reconeixements internacionals així com la fantástica acollida de
participació.

Nota: Jordi Vidal i Victor Saiz
Fotos: CC Balaguer i Fotografía Bergé