Crònica de la VolCat que guanyen Thiago Ferreira i Ana Villar

20/04/2014
BTT

Crònica de la VolCat que guanyen Thiago Ferreira i Ana Villar

Primera etapa

Igualada ha viscut avui una de les cites més rellevants del mountain  bike Internacional, a les 9.30 del matí es donava el tret de sortida a la primera etapa Igualada-Igualada de 48 km, de les tres que es compon la VOlCAT.  Prop de 400 participants vinguts de fins a 8 països diferents han posat color a una jornada marcada per un recorregut tècnic i exigent, molt ben valorat pels participants.
El primer a donar un cop d’afecte ha estat e corredor  portugués Thiago Ferreira, el guanyador del 2013, ha aprofitat la primera oportunitat per agafar un valuosos segons de la classificació general.  El corredor lus ha marcat un fort ritme a la primera part de la cursa, que ha fet que ningú més el pogués seguir, darrera un grupet amb 8 corredors, han intentat fins l’últim momento reduir l’avantatge de fins a 1minut i 30’ que portava Ferreira al km 30. Ferreira ha arribat sol a meta amb un temps de 2h 10’ 18” i darrera seu el grup de 8 corrdors que s’ha anat desintegrant i arribant d’un en un. Diaz Cult Bike –Specialized) ha estat 2on a 48 “ seguit d’un jove Guerra (Scott XC), que ha entrat a 50” del vencedor.
En categoría femenina la historia ha estat molt diferent, Anna Villar (Tomas Belles Cannodale) s’ha imposat amb claretat a la portuguesa Lourenço das Neves (Nutrisport) i de Ramona Gabriel (Electricadi-M.C.Segre). Imposant-se el maillot de líder, per una àmplia avantatge, que haurà de gestionar fins la última etapa.
Per equips, en la categoría masculina s’ha imposat equip Scott sobre el Tomàs Belles Cannodale, i per equips mixtes ha estat el Tomas Belles-Cannondale qui s’ha imposat  al Cult Bike-Specialized.

Segona etapa

L'etapa d'avui ha estat una etapa vertiginosa, el recorregut entre Igualada i Cardona de 85km amb 2600 mts de desnivell, ha estat resolt per Thiago Ferreira (Protek) amb 3h 24' 51"...un temps estratosfèric. El corredor portugués no ha volgut generar dubtes des del primer moment i ha liderat amb molta solvència tota la prova i ha provocat un estirament de tots els corredors cap davanters. Avui han estat Francesc Guerra (Scott XC) i Xavier Borras (The BIke Run Rotor), qui l'ha acompanyat al podi, arribant a l'esprint. Anna Villar (Tomas Belles-Cannondale), ha tingut també una gran jornada, podent gaudir d'una distència en tot moment còmode fins a la linia d'arribada.
La Coma vesteix de Campions de la VolCAT 2014 el corredor Portugués i la Catalana després de 3 dies de BTT recorrent la Catalunya Central. Tres jornades molt diferents en que s’ha pogut viure una competició de molt alt nivell, i pel que molts ha estat un gran repte personal.

Tercera etapa

La 3ª etapa era la més esperada, la Vall de Lord ofereix un espectaculars paisatges i un recorregut exigent físicament i tècnicament.
Ferreira que sortia amb un clar avantatge ha pres avui moltes precaucions, ja que l’altre protagonista ha estat la pluja, que no ha parat en tot el matí, i ha complicat encara més un terreny que de per si ja és molt tècnic, degut als llargs corriols i trialeres de la zona.
Això ha obert les posibilitats a corredors que han arriscat una mica més com ha estat el cas de Ivan Díaz (Cult Bike – Specialized), que amb molta destresa ha baixat la última trialera fins al poble de La Coma, d’una forma impecable, que li ha suposat la victoria per 27” davant de Thiago Ferreira (Protek). Aquest bon resultat la situat 2on de la general final de la VolCAT. El tercer lloc se l’han disputat a l’esprint Xavier Borras (The Bike Run Rotor) i Francesc Guerra (Scott XC) per mantener posicions prestigioses de la general, d’aquesta manera Guerra,  es feia amb la 3ª posición del podi general.
Amb noies la historia es repetía com en les dues etapes anteriors , Anna Villar, no ha deixat escapar el bon moment de forma en que es trova i ha mantingut el seu clar domini imposant-se en les tres etapes i  aconseguint una clara victoria en l’edició 2014.
Per equips , avui ha estat el Cult Bikes-Specialized qui s’ha endut la victoria, però no ha estat suficient per guanyar la general que ha se la endut el Tema Scott XC. En equips mixtes el domini ha estat molt clar per l’equip Tomas Belles-Cannondale.


La VolCAT doncs ha viscut el seu 10 aniversari amb molta stisfacció i amb un bon estat de salut. Els participants han valorat molt positivament la prova que es consolida entre les millors d’Europa i ja pensa en el 2015.

Informació d´ Ocisport