La VolCAT celebra deu anys de vida aquesta Setmana Santa

17/04/2014
BTT

La VolCAT celebra deu anys de vida aquesta Setmana Santa

Tot preparat per lʼedició dʼenguany de la VolCAT se celebrarà els dies 18, 19 i 20 d'abril de 2014 i comptarà amb tres etapes. En un acte de presentació realitzat a la Diputació de Lleida, la diputada Maria Antònia Pubill ha destacat que es tracta “d’una activitat esportiva d’impacte” totalment consolidada i que permet donar a conèixer el territori. Pubill ha afegit que el desenvolupament de la tercera etapa de la prova a la Vall de Lord també genera un impacte econòmic important pel Solsonès.
El representant de l’empresa Ocisport, organitzadora de la Volcat, Ramon Prat, ha explicat que la tercera etapa entre Sant Llorenç de Morunys i La Coma (Vall de Lord) és la més curta, “però va sorprendre molt als participants per la duresa i per l’espectacularitat dels paratges per on transcorre”. La prova tindrà un recorregut dʼuns 160 quilòmetres repartits en 3 etapes de BTT:

Recorregut

• Etapa 1: Igualada – Igualada. 45km
Sortida i arribada al centre històric. El recorregut es caracteritza per transcórrer per frondosos boscos i senders interminables. La prova comptarà amb certa duresa a causa de les constants pujades i baixades, una característica de la primera etapa de la VolCAT.

• Etapa 2: Igualada – Cardona. 80km
És una de les més dures i exigents per la seva distància i desnivell. El recorregut inclou tres serres i moltes valls fins a arribar a l’emblemàtic castell de Cardona. La ruta, dissenyada per la corredora Olímpica Sílvia Rovira, decidirà pràcticament el guanyador d’aquesta edició.

• Etapa 3: Sant Llorenç de Morunys - La Coma (Vall de Lord). 35km
Aquesta etapa està lluny de les clàssiques proves per etapes de carretera i es caracteritza pels seus paratges.

La prova manté la mateixa estructura esportiva de l’edició anterior i un any més comptarà amb corredors internacionals, com el portuguès Thiago Ferreira, el suís Kevin Frieg, l’austríac Krenn Wolfang o la ucraïnesa Elena Novikova, a més d’altres corredors procedents de fins a una dotzena de països. Es preveu la participació de 400 persones, ja que els esportistes es poden inscriure a les tres etapes o bé de forma individual a només una de les tres.