Es presenta la Copa Catalana MTB d´ ultramarató

13/04/2014
BTT

Es presenta la Copa Catalana MTB d´ ultramarató

Aquest dijous es va celebrar al Museu de l'Esport Melcior Colet de Barcelona l'acte de presentació de la I Copa Catalana Internacional de MTB Ultramarathon, organitzada pel Club Ciclista Pedales del Mundo de Vielha i apadrinada per la FCC. La presentació va anar a càrrec de Pep Vega, director de Pedales del Mundo, que va donar a conèixer les 3 proves que formaran part d'aquesta xallenge de nova creació: Pedals del Cister, que tindrà lloc aquest diumenge 13 d'abril a la Riera de Gaià (Tarragona); Pedals Llibert Mill, que es disputarà l'11 de maig a Pontons (Barcelona), i Pedals de Foc Non Stop, que se celebrarà el 28 de juny a Vielha (Lleida) i acollirà també el Campionat de Catalunya d'Ultramarató.
Aquesta primera edició de la Copa Catalana de MTB Ultramarathon, que es podrà seguir per les emissions de Teledeporte, pretén esdevenir un referent mundial en les proves de BTT de molt llarga distància i fomentar una sèrie de valors humans a més de promoure el coneixement del territori i el turisme per mitjà de la pràctica de l'esport i el contacte amb la natura. Es preveu que en les pròximes edicions el calendari s'ampliï de 3 proves puntuables a 5.
També van participar en l'acte de presentació el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau; el vicepresident de la FCC i delegat a Barcelona, Joaquim Vilaplana, i el biker Llibert Mill, guanyador de la Pedals de Foc Non Stop i organitzador de la prova que porta el seu nom.

Nota: Jordi Vidal