La velocista del Catalunya Team Helena Casas, convidada al keirin del Japó

03/04/2014
Pista

La velocista del Catalunya Team Helena Casas, convidada al keirin del Japó

Helena Casas ha arribat avui a Tokio on disputarà, fins el 5 de Maig, tres proves del prestigiós torneig JKA Girl’s Series, de keirin. La valenta forma de córrer de la ciclista de Catalunya Team a les proves de la Copa del Món va cridar l’atenció de la Japanese Keirin Asociation (JKA) per a portar a la vila-secana al Japó, acompanyada per l’alemanya Miriam Welte (campiona Olímpica i del Món), a medir-se contra les més selectes corredores japoneses provinents de l’Escola nipona de l’especialitat.
Les proves de keirin al Japó, famoses per l’espectacularitat i entrega dels corredors, varen començar després de la Segona Guerra Mundial, com a forma d’entreteniment d’una dolguda població i són, a dia d’avui, una de les fonts més importants de finançament dels ajuntaments i entitats locals, gràcies a la recaptació per les apostes. A partir de 1983, per dotar aquestes proves d’un nou al•licient, l’organització va crear les International Series, amb corredors estrangers convidats (José Antonio Escuredo, José Antonio Villanueva i David Cabrero han estat els únics participants espanyols), però no va ser fins l’any passat quan les Girl’s Keirin Series van obriren les seves portes a les corredores internacionals.
Les diferents regles del keirin nipó respecte de les normes UCI i la peculiar forma de córrer, viure i apreciar aquest esport, fan de l’adaptació un tret important i, després de superar els exàmens a l’Escola de Keirin, la velocista catalana afrontarà tres proves als velòdroms de Iwaki (13 al 15 d’Abril), Keiohkaku (26 al 28 d’Abril) i Kyoto-Mukoumachi (3 al 5 de Maig).