Luka Mezgec s'adjudica la seva segona etapa de la Volta a Girona

25/03/2014
Carretera

Luka Mezgec s'adjudica la seva segona etapa de la Volta a Girona

L'eslovè Luka Mezgec (Giant-Shimano), seguint la tònica dels últims anys, ha repetit triomf a la segona etapa de la “Volta” a Catalunya, aquesta vegada superant als italians Roberto Ferrari (Lampre-Merida) i Daniele Ratto (Cannondale) a l'arribada de Girona. El líder s'ha imposat encara amb més claredat en un dia que s'ha fet especialment dur per als ciclistes a causa de la pluja que ha marcat la segona part de l'etapa.
Preguntat per la suficiència amb què ha guanyat l'esprint en comparativa amb l'ajustat final de Calella, el ciclista de Giant-Shimano ha afirmat que no creia que aquesta millora l'hagués provocat tant “un tema de confiança sinó d'estar en una millor posició a l'inici de l'esprint. A banda, les condicions de pluja i fred fan que es marquin més les diferències entre els corredors que estan forts i els que no”.
Amb tot, els primers protagonistes de l'etapa han estat els sis ciclistes que s'han escapat des de la sortida: Maxim Belkov (Katiuixa), Michel Koch (Cannondale), Thomas Voeckler (Europcar), Jérôme Baugnies (Wanty Groupe), Tomasz Marczynski i Marek Rutkiewicz (CCC-Polsat), a qui el gran grup mai els ha deixat marxar gaire més enllà dels tres minuts, una distància que han volgut mantenir al llarg de l'etapa.
En el descens de l'alt de Santa Pelalla, de segona categoria, dos dels escapats, Belkov i Marczynski, s'han destacat prop d'un minut respecte els seus companys d'escapada, però ha estat quan s'han reagrupat que hi ha hagut el moviment més important. El reconegut francès Thomas Voeckler, guanyador de diverses etapes i portador del mallot groc del Tour de França, ha marxat en solitari a 29 km de meta i ha estat a prop de donar la sorpresa, però ha estat atrapat poc abans d'entrar a Girona.
El líder Mezgec també s'ha descartat del tot de la lluita per defensar el mallot de líder en les etapes vinents, on els ports dels Pirineus seran protagonistes i decidiran la classificació general: “Sóc essencialment un esprintador. Puc passar alguna muntanya però sens dubte no les de demà”, ha dit l'eslovè.

Nota i fotografia: Volta a Catalunya