David Valero i Rocío Martín s’imposen a la Copa Catalana BTT Internacional de Banyoles

10/03/2014

Un any més, Banyoles ha estat l’escenari de la cita inaugural del calendari de BTT Cross Country amb la disputa de la primera prova de la Copa Catalana BTT Internacional. Una participació rècord de més de 600 corredors no s’han volgut perdre aquesta cursa, que edició darrera edició, es converteix en una de les proves de més nivell i amb la presència de més corredors internacionals. Ho demostren els més de 15 països representats a la línia de sortida.
Un circuit revirat i amb constants canvis de ritme pel Puig de Sant Martirià, juntament amb un dia radiant i espectacular, han fet que el nombrós públic assistent gaudís una vegada més, de la clàssica prova XCO de Banyoles.
La prova masculina ha estat força renyida fins a pocs quilòmetres abans de creuar la línia de meta. Des del principi, un grupet de corredors format per Julien Absalon, David Valero, Jordan Sarrou, Julien Trarieux, Hugo Drechou, Maxime Marotte, Kevin van Hoovels, Sergio Mantecón, Stéphane Tempier i Victor Koretzky s’han escapat de la resta i han rodat junts durant la majoria de voltes. No ha estat fins a la quarta volta que el grup s’ha desfet i David Valero ha guanyat uns segons als seus rivals que li ha permès creuar la línia de meta en solitari amb un temps de 1h 26’ 23”. El campió del món i olímpic, el francès Julien Absalon el seguia de ben a prop fins al final, però Valero s’ha mostrat molt fort i ha finalitzat 5 segons per davant d’Absalon, i 38” per davant del tercer classificat, Jordan Sarrou. Ismael Ventura, campió de la Copa Catalana BTT 2013, ha estat el primer català classificat arribant a meta en setena posició.
En categoria femenina, Rocio Martín ha encapçalat la prova des dels primers compassos, ha sabut mantenir la distància durant tota la cursa i ha finalitzat primera amb un temps d’1h19’34”. Margot Moschetti, ha estat segona a 1’34”, seguida de Hanna Klein a 2’07”. A continuació ha entrat la primera catalana, Sandra Santanyes a 3’09” de Rocío Martín. Cal destacar la participació total de 70 fèmines, que per una prova d’XCO és tota una fita.
La festa de la BTT a Banyoles ja va començar ahir dissabte, amb la celebració d’una prova de Kids Cup – Open Infantil, on 120 nens i nenes es van reunir per practicar un esport que, segons el que es va veure, té el futur assegurat.