La XXI Estada Catalana del Cicloturisme obre la temporada 2014

24/02/2014
Cicloturisme

La XXI Estada Catalana del Cicloturisme obre la temporada 2014

Com és tradicional els darrers anys, l'Estada Catalana ha obert la temporada de cicloturisme aquest últim cap de setmana del mes de febrer. Unes 180 persones -entre ciclistes, familiars i acompanyants- es van donar cita entre el divendres 21 i el diumenge 23 en un magnífic entorn com és el Cambrils Park Resort, situat a aquesta bonica població de la Costa Daurada.
Després del sopar de divendres es va fer una explicació del programa de l'Estada, coses a fer a Cambrils i rodalies i els detalls de la marxa ciclista i de la visita guiada del dissabte. Posteriorment, l'amic Joaquim Vergés de 10mejoresviajes.com, nou patrocinador de la Comissió de Cicloturisme, va presentar la seva interessant proposta de viatges orientats als ciclistes que podeu veure també a la seva web.
L'endemà es va fer la marxa cicloturista dissenyada pels companys de Cycling Costa Daurada. Com sempre, vam comptar amb el recolzament de la Delegació de la FCC a Tarragona i la col•laboració dels Mossos d'Esquadra i les policies municipals de les localitats per on passava la ruta.
A diferència de l'any anterior, vam tenir un dia radiant amb un bon sol i temperatures primaverals. Es van proposar dos recorreguts de 87 i 70 quilòmetres per les boniques carreteres del Priorat que van agradar molt als participants. Tots van sortir i van seguir per Montbrió, Riudecanyes i  Duesaigües fins arribar al Coll de la Teixeta. Allà els més forts van continuar per Porrera, Coll Major, Falset, La Torre de Fontaubella i el Coll Roig. Els de la ruta curta van prendre la drecera per anar per Pradell de la Teixeta, La Torre de Fontaubella i el Coll Roig.
Tots ens vem agrupar a Colldejou on vam gaudir d'un merescut avituallament. Des d'aquí només calia baixar per Mont-Roig i arribar a Cambrils passant pel seu passeig marítim que estava ple a vessar de gent gaudint del sol.
Ja a la tarda es va proposar una visita col•lectiva a la localitat de Porrera on vem poder gaudir del seu casc urbà i dels diferents cellers on s'elaboren els vins de la Denominació d'Origen Priorat.
El diumenge els participants de l'Estada es van repartir en un matí lliure per a tots. Molts es van quedar a Cambrils, altres van visitar poblacions veïnes i un grup de ciclistes van fer una ruta que va passar per dos dels colls més representatius de la zona, la Mussara i el Coll d'Alforja.
Després de dinar vam acomiadar-nos fins a les properes marxes o fins l'Estada de l'any vinent. Us esperem a tots i us agraïm que ens hagueu acompanyat en aquest cap de setmana de ciclisme i convivència.