Francesc Guerra i Anna Villar primers líders de l’Scott Marathon MTB

16/02/2014
BTT

Francesc Guerra i Anna Villar primers líders de l’Scott Marathon MTB

Les localitats d’Aguilar de Segarra i Rajadell, han estat l’escenari ideal per a l’estrena de la temporada de BTT que han acollit, una vegada més, la Marató de l’Anbaso, primera prova del circuit Scott Marathon MTB by Best – Copa Catalana de Maratons BTT. La prova ha estat marcada pel fred, la pluja i el fang, motiu pel qual l’organització ha hagut de retallar 10km dels 56km previstos inicialment. Tot i la climatologia, s’ha viscut una gran jornada festiva de BTT.
Les inscripcions es van tancar al límit de 400 participants, tot i que la meteorologia ja feia preveure que alguns no prendrien la sortida de la Marató de l’Anbaso, en les seves dues vessants: competitiva i popular. Francesc Guerra i Anna Villar han estat els guanyadors, i es posen líders del circuit Scott Marathon MTB by BEST - Copa Catalana de Maratons BTT.
En categoria masculina, la prova ha estat molt disputada fins al final, ja que en poc més de mig minut han arribat els tres primers classificats: Francesc Guerra, Cristofer Bosque i Roger Argelaguer, respectivament. Aquesta tres corredors, juntament amb el sots23 Mario Sinues, s’han escapat i han encapçalat la cursa durant bona part del recorregut. Francesc Guerra ha estat el corredor que s’ha mostrat més fort i ha pogut vèncer una cursa d’autèntic BTT i d’elevada dificultat tècnica en 2h10’09”.
En categoria femenina, Anna Villar no ha tingut rival i, després d’anar en primera posició durant molts quilòmetres, ha guanyat amb tota autoritat amb un temps de 3h10’17”, quedant per davant Sandra Jordà i Sandra Santanyes. El millor equip classificat ha estat el Tomàs Bellès.
S’ha de remarcar l’alta participació popular en la vessant no competitiva de la jornada, ja que paral•lelament a la prova de competició, també es celebrava una pedalada popular BTT Experience amb dos recorreguts a escollir, un més llarg i tècnic i un altre més a l’abast de tothom. Tot i això, la segona meitat del grup de corredors ha notat la dificultat tècnica, ja que un cop ha deixat de ploure, i amb el fang més espès, realment es feia difícil avançar en alguns trams.

La prova ha tingut l’organització del Club Anbaso i el suport dels Ajuntaments d’Aguilar de Segarra i Rajadell.