Domini rus a la primera de la Challenge de la Canonja

16/02/2014
Carretera

Domini rus a la primera de la Challenge de la Canonja

Vadim Zhuraslev ha estat el nom propi de la primera prova de la Challenge de La Canonja 2014.  El rus ha estat el guanyador de l’etapa i de la muntanya en coronar el coll de la Batalla en primer lloc en les dues passades que s’han fet per aquest port.
En total han estat dos cents els participants de la 28ena edició de la Challenge que arribava amb la principal novetat de la retallada d’una etapa de les tres que habitualment composaven la prova canongina.  La participació dels russos del Lokosphinx (selecció russa sots 23) ha estat determinant per a veure un ritme de cursa molt intens des de pràcticament la sortida de zona neutralitzada.
Els primers intents per a trencar el grup han arribat ben aviat amb l’escapada als cinc quilòmetres de cursa del belga Heytens Kess i del corredor de l’equip Bicis Esteve, Albert Castenys, que han gaudit de 26” d’avantatge  abans de que el pilot els atrapés al quilometres dotze. Només començar la pujada de l’Alt de la Batalla, per primer cop, just passat el trencall de Vilaplana, el rus Vadim Zhuraslev ha començat a demostrar quines eren les seves intencions i ha llençat un atac que l’ha permès coronar en solitari i enllaçar l’escapada bona a la baixada del coll amb un grup de deu corredors. Aquest grup on hi havia els principals favorits ha obert una distància definitiva amb el gran grup i ja ha arribat amb més d’un minut d’avantatge abans de començar el segon pas per l’Alt de la Batalla. Amb pràcticament tots els equips importants representats a l’escapada aquesta ha fet camí i s’ha consolidat arribant a tenir una avantatge d’1’55’’ baixant el port.
La principal lluita l’han proposat els russos amb quatre corredors a l’escapada davant dels corredors locals del Coluer Camp Clar (Gironès i Cayuela) del Bicis Esteve (Oriol Escolà), del CKT (Josep Betalú), del Lizarran Reus (Carles Juncosa) i del Moreno 112 (Airam Fernández). El grup ha perdut dues unitats a la baixada del fins a La Canonja on han arribat vuit corredors per a disputar-se la victòria. Vadim Zhuraslev ha estat el primer en atacar i ha aconseguit treure un marge suficient per arribar el primer a meta per davant dels set companys d’escapada restants. El pòdium s’ha hagut de decidir amb foto final després d’una arribada molt ajustada entre Marc Cayuela, Airam Fernandez i Vasili Neustroev. Els corredors han completat els vuitanta dos quilometres i dos cents metres dels de que disposava el circuit amb un temps d’1hora 54min i 54segons.

El pròxim dissabte es disputa la segona i definitiva prova d’aquesta Challenge de La Canonja amb un circuit de vuitanta sis quilòmetres i dos cents metres amb el coll de la Teixeta com a principal dificultat.