La Marxa Cicloturista Ruta Minera s’incorpora al Circuit Ciclopirineus 2014

11/02/2014
Cicloturisme

La Marxa Cicloturista Ruta Minera s’incorpora al Circuit Ciclopirineus 2014

No és habitual que la primera edició d’una marxa cicloturista formi part dels Circuits Ciclopirineus o de Llarga Distància però aquest cop s´ ha fet una excepció per la bona feina que estan fent aquests darrers mesos els membres del Club Ciclista J.Pons Tot Bici, immersos en l’organització de la primera Marxa Cicloturista de Berga: La Ruta Minera.
Aquesta cita es celebrarà el proper diumenge 20 de juliol i serà una de les marxes més dures del calendari on els participants hauran de superar un recorregut de 166 km i sis ports de muntanya -Coll de la Batallola, Coll de Pradell, Coll de Josa, Coll de Port, Port de Comte i Coll de la Mina- amb un desnivell acumulat de 4.150 metres.
La gran dificultat del dia serà el Coll de Pradell, un port encara desconegut per a molts cicloturistes però que és un dels més durs de Catalunya, a l’alçada del Turó de l’Home o del Mont-Caro. Aquest cop es farà l’ascensió des del vessant d’El Jou i Fígols, fent així una pujada de 21 km i un desnivell mitjà del 7,1%, tot i que el port compta amb trams amb un desnivell per sobre del 20%.
Aquesta marxa serà doncs la darrera de les nou puntuables que composaran el Circuit Ciclopirineus 2014, un circuit que tindrà la cita inaugural el diumenge 6 d’abril a Banyoles.
Més endavant es donarà més informació de la Ruta Minera. Es recoerda que les inscripcions s’obriran el proper dissabte 15 de febrer i estan limitades a 700 participants. Sens dubte serà un gran repte per l’estiu i un gran tancament de les marxes catalanes als Pirineus.

Per veure tota la informació: web http://www.larutaminera.org/.