S´ obre la inscripció per la VolCAT que acomplirà deu anys d´ història

03/12/2013
BTT

S´ obre la inscripció per la VolCAT que acomplirà deu anys d´ història

Ja fa 10 anys de la celebració de la primera edició de la VolCAT. Els dies 18, 19 i 20 d'abril de 2014, durant les festes de Setmana Santa, són les dates escollides per a una edició commemorativa del 10è aniversari de la disputa de la primera edició que va recórrer paratges i municipis de la Catalunya Central com Berga, Cardona, Calaf i Igualada.
Alguns dels escenaris que fa 10 anys van veure néixer la VolCAT, repeteixen en aquesta edició, així la VolCAT Ara Lleida BCN + 2014 tindrà un recorregut de 180km repartits en 3 etapes del més pur estil BTT.
La primera etapa Igualada-Igualada amb un total de 55km, serà una etapa circular amb llargs corriols i algunes trialeres de poca dificultat que transcorren per boscos i fondalades però, tot i no ser una zona de grans muntanyes, l'orografia irregular de la comarca de l'Anoia fa que sigui un terreny molt trencacames amb pujades i baixades constants.
La segona etapa Igualada-Cardona és la etapa reina de la VolCAT, amb un total de 85km una mica més rodadors en alguns trams, però no deixant els corriols i trialeres que anem trobant pel recorregut.
Per la tercera etapa, així com en les dues primeres s'ha treballat per les rodalies d'Igualada i les comarques de l'Anoia i el Bages per rememorar que van veure néixer aquesta prova, s'ha considerat repetir l'espectacular i tècnic recorregut de la tercera etapa de l'any passat a la Vall de Lord amb sortida a Sant Llorenç de Morunys i arribada a la Coma de 38km. Aquesta etapa sempre serà recordada per la gran bellesa del recorregut, però també per la gran dificultat tècnica d'autèntica BTT.
Com cada any, s'espera una nodrida presència internacional. El campió de l'any passat, el portuguès Tiago Ferreira, ja ha confirmat la seva participació per intentar revalidar el títol aconseguit el 2013.
Tots els participants es podran inscriure a les 3 etapes o bé a cada etapa individualment, en el cas que només se'n vulgui fer una. Les inscripcions estan limitades a 400 participants per a disputar les 3 etapes, i a 100 participants més per a cada una de les etapes. Podran participar tots els federats, i també, tothom que ho desitgi en format OPEN, amb llicència d'un dia.

Nota d´ Ocisport