Marcelo Gutiérrez i Ferran Jorba triomfen al Down Urban BCN

07/10/2013
DHi

Marcelo Gutiérrez i Ferran Jorba triomfen al Down Urban BCN

 

Aquest diumenge al matí s’ha celebrat l’esperat Down Urban BCN, el primer descens urbà en mountain bike a la ciutat de Barcelona. L’ocasió s’ho mereixia, i noms importants del món del descens com el colombià Marcelo Gutiérrez o el francès Cédric Gracia no s’ho han volgut perdre. Com ells, milers d’aficionats i curiosos s’han apropat a les fonts de Montjuïc per veure com els riders baixaven per les emblemàtiques escales de la ciutat de Barcelona.
El cel tapat de primera hora del matí feia disminuir les esperances que la pluja no amargués la gran jornada de descens que ha tingut Barcelona aquest matí. Mica en mica, el cel s’anava destapant fins a deixar sortir un sol radiant que ha conincidit amb la disputa de la prova reina del DUB, el Dual Slalom.
Fins aleshores, els 80 bikers inscrits havien estat fent descensos cronometrats pel recorregut que començava davant de l’Estadi Olímpic i arribava a les Fonts de Montjuïc. S’esperava una lluita entre el Marcelo Gutiérrez i Cédric Gracia, però ja en la primera baixada Gracia ha trencat la bicicleta, fet que li aplanava el terreny a Gutiérrez per a endur-se el triomf. I efectivament, ha estat el més ràpid però no sense esforç, ja que després de les dues mànegues disputades, el colombià ha parat el crono a un temps de 1’25,473”, només dues centèsimes per davant de Roger Gonzalez (1’25,498”). El tercer ha estat Ivan Oulego amb un temps de 1’26,373”.
Amb els 16 millor temps del descens arribava el moment del Dual, una competició en eliminatòries de 2 corredors baixant el paral•lel, per un recorregut més curt i explosiu que el del descens, amb la sortida a davant del MNAC i l’arribada a les mateixes fonts.
Després d’unes eliminatòries espectaculars, on s’ha desfet del favorit Marcelo Gutierrez, el jove corredor Ferran Jorba s’ha endut la victòria a la gran final per davant de Roger González. A la final de consolació, on lluitaven pel tercer i quart llocs, el triomf ha estat per a Guillem Jorba que s’ha imposat a Daniel Algarra.

Nota d´ Ocisport