La desena Marxa Cicloturista Terra de l’Aigua-Diari Sport visitarà de nou el Montseny

14/09/2013
Cicloturisme

La desena Marxa Cicloturista Terra de l’Aigua-Diari Sport visitarà de nou el Montseny

 

Per aquesta edició tan assenyalada, que es portarà a terme el proper diumenge 29 i que tancarà el calendari de marxes cicloturistes de gran fons a Catalunya, els organitzadors han volgut preparar un gran repte per a tots els participants. Amb un recorregut força dur i atractiu i moltes novetats, serà una gran etapa de muntanya, darrera marxa del calendari del Circuit de Llarga Distància-Pedalier del 2013. Serà la marxa amb més desnivell acumulat de totes les marxes del Circuit, amb 3.410 m, i el recorregut passarà per tots els racons del Montseny, tot just al començar la tardor, cosa que segur que no us deixarà indiferents.
La Marxa Cicloturista tindrà dos recorreguts. Un llarg de 163 km i 3.410 m de desnivell, molt muntanyós i difícil, en que caldrà superar 8 ports de muntanya, i que puntuarà pel Circuit de Llarga Distància-Pedalier de la FCC, pel Circuit de Cicloturisme de la revista Ciclismo a Fondo i, per primera vegada, pel Circuito de Gran Fondo de la RFEC. També hi haurà un recorregut curt, de 81 km i 1.450 m de desnivell, molt menys exigent, amb 3 ports de muntanya i que puntuarà per la Challenge Catalana de Cicloturisme 2013 de la FCC.
Els amics del Club Ciclista Riells i Viabrea han dissenyat un itinerari completament nou, a través de les comarques de la Selva, Vallès Oriental i Osona, que passarà per molts dels paratges més espectaculars del Parc Natural del Montseny, de les Guilleries i de la Comarca de l’Aigua, i per molts dels pobles més atractius de la zona: Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Arbúcies, La Costa, Montseny, El Brull, Seva, Sant Sadurní d’Osormort, Sant Hilari Sacalm, Breda i Riells i Viabrea.
La principal novetat serà la pujada a l’Alt de Santa Fe (1.304 m i 1a. categoria), pel vessant de Sant Marçal, amb 13,8 km de longitud i rampes de fins el 13%. Un port que mai havia estat inclòs en el recorregut de la marxa i que, junt amb la pujada prèvia al Coll de Revell (821 m, 2a. categoria) i la posterior al Coll de Santa Helena (1.232 m, 3a. categoria), representa una ascensió de 33,4 km.
També hi ha la sorpresa de l’Alt de Sant Feliu de Buixalleu (392 m, 2a. categoria) de 6,4 km i amb rampes màximes del 14%, que es pujarà pel seu vessant més abrupte. A la marxa curta trobarem l’Alt dels Cortals (1.005 m i 1a. categoria) que, des d’Arbúcies, són quasi 17 km de pujada. Altres ports que caldrà superar són els de Collformic (1.145 m, 1a. categoria), Collsesplanes (969 m, 1a. categoria), l’Alt de Matamala (986 m, 3a. categoria) i el Coll de n’Orri (241 m. i 3a. categoria), a tant sols 6 km de l’arribada.
El preu de les inscripcions anticipades fins el proper dimarts 17 a mitjanit amb llicència federativa serà de 27 euros. Des d’aquest moment fins el tancament, el dimarts 24 a mitjanit, hi haurà un recàrrec de 5 euros. Les inscripcions, com sempre, caldrà fer-les a través de la web http://www.bicinscripcions.cat/.

Per veure tota la informació : http://www.terradelaigua.cat/