David Lozano i Anna Villar, campions de Catalunya de Marató en BTT

11/09/2013
BTT

David Lozano i Anna Villar, campions de Catalunya de Marató en BTT

 

Prop de 150 corredors s’han reunit aquest matí a Manresa per a disputar la ManBike, que ajuntava tres proves en una: última prova del circuit MTB Scott Marathon Cup by BEST, Campionat de Catalunya de Marató i Pedalada popular.
Amb el cel una mica tapat, els corredors es disposaven a resseguir un traçat tècnic de 65km amb un desnivell positiu de 2.500m, ideat i organitzat per l’Esport Ciclista Manresà.
En els primers quilòmetres, un grup de cinc corredors format per David Lozano, Ismael Ventura, Ramon Sagués, Guillem Muñoz i Francesc Guerra lideraven la cursa, seguits de ben a prop per Joan Llordella, Israel Núñez i Ricard Calmet. Cap a la meitat de la cursa els dos grups s’han ajuntat, deixant enrera a Calmet a més de 40 segons.
A partir d’aquest punt, Lozano ha començat a imprimir un fort ritme que els seus rivals no han pogut seguir. Al quilòmetre 42 ja tenia una avantatge de 1’15”, i en els següents quilòmetres fins a arribar a meta, aquesta avantatge no ha fet més que augmentar, i ha creuat la línia d’arribada amb 4 minuts i 45 segons de marge. Lozano es proclamava, així, Campió de Catalunya de Marató. El segon classificat ha estat Ramon Sagués, seguit d’Israel Núñez a uns escasos 38 segons.
Decidit el podi del Campionat de Catalunya, només faltava determinar qui s’emportaria el liderat del circuit MTB Scott Marathon by BEST. Finalment, ha estat per a Joan Llordella, que amb la sisena posició en la prova d’avui, n’ha tingut prou per aconseguir ser el campió del circuit.
En categoria femenina la cursa ha estat dominada de principi a fi per una Anna Villar que s’ha mostrat molt forta en tot moment. L’única corredora que ha pogut seguir de prop a Villar ha estat Sandra Santanyes que ha creuat la meta a poc més de sis minuts de la flamant campiona de Catalunya. La tercera classificada ha estat Ramona Gabriel que ha arribat a meta a quasi 27 minuts de Villar. La victòria en la classificació general de la MTB Scott Marathon by BEST ha estat per a Núria Espinosa.

Nota d´ Ocisport
Font fotografia: Facebook Tomàs Bellés