La Vuelta a Espanya passa quatre dies a Catalunya

01/09/2013
Carretera

La Vuelta a Espanya passa quatre dies a Catalunya

 

Amb Joaquim Rodríguez (Katusha) en cinquena posició de la general, un cop disputada la crono individual, la Vuelta a Espanya entra a territori català. Si Alberto Losada abandonà per una caiguda, continuen en cursa David de la Cruz (Netapp) i Joan Antoni Flecha (Vacansoleil) amb un gran protagonisme en talls i escapades.
El dijous la cursa entrarà des de Terol per arribar a la Rambla Vella de Tarragona després de 164,2 quilòmetres tot passant per Ascó, Mont-roig del Camp, Reus i Salou. Al dia següent la prova enfila camí del nord en una jornada íntegrament catalana, l´ única de tota la competició. La caravana surt de Valls, on es recordarà la figura d´ en Xavier Tondo, per pujar el Coll de Torreta i entrar a terres del Penedès creuant Vilafranca del Penedès i Begues abans de baixar cap a Castelldefels i fer un bucle final que inclou el famós Rat Penat a cinquanta quilòmetres de meta. L´ arribada a Castelldefels es fa un cop coberts els 169 quilòmetres en lleugera pujada.
Dissabte la Vuelta s´ en va a Bagà i entra a Andorra per La Seu d´ Urgell. Finalment diumenge la cursa viurà la jornada reina entre Andorra i l´ alt de Peyragudes, al Pirineu francès, pel camí es creuaran els alts del Cantó i La Bonaigua, l´ accés a França es fa a través de Salardú i Bossóts.