Arriba la segona edició de la Val d’Aran Cycling Tour

03/09/2013
Cicloturisme

Arriba la segona edició de la Val d’Aran Cycling Tour

 

Aquest dissabte dia 7 de setembre, la capital de la Val d’Aran, Vielha, acollirà per segona vegada una prova del circuit UCI World Cycling Tour. La Val d’Aran es troba al cor dels Pirineus centrals i té la particularitat de ser una vall de vessant atlàntica, on el seu principal riu és el Garona que obre el seu camí per terres occitanes per anar a desembocar a Bordeus, França.
A les portes del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i del Parc Nacional dels Pirineus, els participants podran gaudir d’un gran recorregut per les carreteres de les regions de la Val d’Aran, l’Haute Garonne i Hautes Pyrénées.
Participar en aquesta prova us permetrà descobrir la cultura occitana. La Val d’Aran té el seu origen abans de l’època dels romans i aquí trobareu uns paisatges, cultura, gastronomia i gent única en el món, a més a més d’una llengua particular, l’aranès, llengua oficial al mateix nivell que el català i el castellà. El recorregut, de 145 km i 3.200 metres de desnivell amb inici i final a Vielha, tindrà com a dificultats més destacades el Col del Portilló (vessant català), el Port de Balès, el Col del Portilló (vessant francès) i el Coll de Guardader d’Arres.
Les inscripcions tenen un preu de 20 euros pels federats fins el dijous 5 i de 30 euros el divendres i el mateix dissabte. Hi ha un límit de 150 participants.

Teniu tota la informació a la web http://www.valdarancyclingtour.com/.