Bernat Seuba és campió del món júnior de trial

02/09/2013
Trial

Bernat Seuba és campió del món júnior de trial

 

El jove anoienc Bernat Seuba s’ha proclamat aquest divendres en el nou Campió del Món de Trial en categoria junior en els Mundials que s’estan disputant a Pietermaritzburg (Sud Àfrica).
La prova junior 20  i elit 20 es presentava força complicada pels vuit finalistes degut a la lleugera pluja que anava caient i que convertia el traçat en una pista de patinatge.
Seuba realitzava una primera volta amb només 10 punts i es col•locava al capdavant de la classificació, per darrera d’ell i amb 11 hi havia l’austríac Thomas Pechhacker i amb 17 el francès Alex Rudeau.
Seuba afrontava la segona volta amb la pressió d’igualar o millorar la puntuació per mantenir-se al capdavant. En les dues voltes va realitzar una excel•lent conducció digna d’un campió sent l’únic participant en no cometre cap “cinc” en el difícil traçat Sud Africà i millorant en dos punts la segona volta fent un total de 18 i assegurant-se la medalla d’or. Amb el doble de punts de Seuba, Pechhacker (31) i Rudeau (32) finalitzaven la seva actuació amb la plata i el bronze respectivament.

Plata per Gemma Abant

La prova femenina va tenir lloc divendres matí amb un terreny encara sec però amb amenaça de pluja. Gemma Abant es presentava com la principal favorita. La vigent Campiona del Món va dominar la prova durant la primera i la segona volta, millor fins i tot la puntuació a la tercera volta amb el còmput total de 8 punts. La amenaça més directe venia per part de l’eslovaca Tatiana Janickova que malgrat començar amb més punts que la sabadellenca va anar millorant volta a volta finalitzant amb igualtat de punts i havent de trencar el desempat per major nombre se zeros a favor de l’aspirant i relegant Abant en la segona posició. L’australiana Janine Jungfels completava el podi amb el bronze.
Dani Comas que partia com un dels favorits en la prova masculina elit 20 després d’obtenir una bona plaça en la prova classificatòria no va tenir una actuació massa lluïda i finalitzava en la sisena posició amb 35 punts. L’aragonès Abel Mustieles (12) s’imposava amb superioritat obtenint el seu primer or absolut. El francès Aurelien Fontenoy (28) i el navarrès Benito Ros (30) obtenien la plata i el bronze respectivament.
Finalment brillant actuació de Rafa Tibau en la categoria masculina elit 26. El de Caldes es referma com a un dels esportistes forts en la categoria de 26”. Amb unes zones completament eixutes Tibau (36) va obtenir una meritòria cinquena posició, lluitant fins al darrer moment per la quarta plaça, i es que només va quedar separat per dos punts. L’or i la plata varen ser pels francesos Vincnent Hermance (14) i Gilles Coustellier (19), mentre que el bronze se l’emportava el belga Kenny Belaey (26).
A part d’aquest bones resultats Bernat Seuba, Gemma Abant i Rafa Tibau, juntament amb el navarrès Benito Ros, obtenien l’or per equips (foto adjunta).