Quatre medalles per als esportistes catalans ens els UCI Trials World Youth Games 2013 a Suïssa.

09/08/2013
Trial

Quatre medalles per als esportistes catalans ens els UCI Trials World Youth Games 2013 a Suïssa.

Moudon, localitat propera a Lausanne, una nova edició del Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI.

Aquesta competició ha reunit les promeses d’aquest esport en un total de quatre categories masculines que van dels 9 anys fins els 16 anys i en una de femenina fins els 15 anys. Gairebé 130 esportistes de 13 països hi ha pres part.

El resultat dels esportistes catalans ha estat molt brillant amb un total de quatre medalles.

Les proves classificatòries, per a totes les categories, varen tenir lloc durant la jornada del dissabte dia 3. Gairebé tots els esportistes catalans varen passar el tall sense problema. La jornada es va caracteritzar per la intensa calor que va acompanyar durant tot el cap de setmana.

Les proves finals del diumenge es varen veure amenaçades a primera hora per la presència de pluja, els primers en disputar la prova final varen ser els principiants (9 i 10 anys) i els alevins (11 i 12 anys).

Els catalans Alan Rovira de Castellar del Vallès, Pol Cabré-Verdiell de Matadepera i Martí Yélamos de St. Antoni de Vilamajor sortien com a favorits en principiants després d’obtenir les primeres posicions en les proves classificatòries. Finalment Rovira i Cabré-Verdiell finalitzaven amb una brillant actuació, amb nou i quinze punts respectivament obtenint la primera i segona posició, Yélamos, amb 31 punts, quedava relegat en la cinquena posició després d’una primera volta molt carregada de punts. El madrileny Eduardo Richart, amb 27, completava el podi. Martí Riera de Vic finalitzava en la desena posició amb 45 punts.

En la categoria d’alevins (11 i 12 anys) Gerard Trueba d’Abrera va aportar la tercera medalla catalana. L’excel·lent primera volta realitzada amb només un punt li va permetre fer-se amb la primera posició per la mínima després de l’empat amb deu punts amb el belga Leonard Romain. Un zero de més li va donar la victòria. Toni Guillén de St. Feliu de Codines amb 29 punts obtenia la setena posició. Bernat Prat de St. Celoni no passava el tall del dissabte i es quedava en la vint-i-unena posició.

Carla Caballés de Viladecaballs, representat femenina (fins 15 anys), va finalitzar en una meritòria segona posició. La categoria de noies va ser dominada per l’alemanya Nina Reichenbach.

Alba Hidalgo St. Andreu de Llavaneres finalitzava sisena amb 50 punts.

En categories d’infantils (13 i 14 anys) no hi va haver presència catalana a la prova final. Marc Novoa de Premià de Dalt i Ferran Sánchez de Mataró obtenien la quinzena i la vint-i-sisena posició respectivament en una categoria guanyada pel francès Noah Cardona.

Finalment a la categoria de cadets (15 i 16 anys) Jordi Araque de Roda de Ter realitzava una magnífica primera volta on es col·locava amb opcions de podi amb el grup capdavanter. La segona volta va ser més carregada de punts i es va haver de conformar amb la sisena posició amb 23,5 punts. El francès  Jérémy Descloux amb només 8 punts s’emportava la victòria. Eloi Palau de Viladrau i Marc Seuba d’Òdena no passaven el tall i finalitzaven en la dissetena i la vint-i-quatrena posició respectivament.

Per saber més sobre els  Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI clicar en els següents enllaços:

<!--[if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->http://www.uci.ch/Modules/ENews/ENewsDetails.asp?id=OTQ5Ng&MenuId=MTI2MDM&LangId=1&BackLink=%2Ftemplates%2FUCI%2FUCI5%2Flayout%2Easp%3FMenuId%3DMTI2MDM%26LangId%3D1

<!--[if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->http://www.uci.ch/templates/BUILTIN-NOFRAMES/Template1/layout.asp?MenuId=MTY5MTU&LangId=1