Bons resultats de la selecció catalana a la Copa del Món de trial

01/08/2013
Trial

Aquest cap de setmana s’ha disputat a Pra Loup (França) la tercera prova de la Copa del Món de Trial UCI.
En aquesta tercera prova una destacada representació de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC)  hi ha pres part obtenint bons resultats.
Durant les proves classificatòries, disputades durant la jornada del divendres, gairebé tots ells varen passar el tall sense dificultat.
La única representant femenina, la barcelonina Lua Vizcaino, va tenir la prova durant la matinal del dissabte i va obtenir una merescuda quarta posició després d’haver lluitat en el transcurs de les divuit zones per la tercera plaça, finalment  va quedar relegada al quart lloc a només tres punts per darrera de l’eslovaca Kristina Sykorova (28), l’australiana Janine Jungfels (15) i l’eslovaca Tatiana Janickova (12) que després de la victòria a Pra Loup surt reforçada al capdavant de la Copa del Món.
La ½ final masculina es va desenvolupar durant la tarda del dissabte sobre un circuit de sis zones i dues voltes.  A primera hora va ser el torn per a la categoria masculina elit 20. L’anoienc Bernat  Seuba, que va passar el tall de la classificatòria sense dificultat, començava una primera volta molt irregular amb un total de 24 punts que l’apartaven de les vuit primeres places reservades per accedir a la final. Malgrat això completava una excel•lent segona volta amb només 7 punts i obtenint la dotzena posició final. Els altres representants catalans que es van quedar en el tall de les classificatòries van ser Oriol Roca i Jaume Tort que van obtenir la trenta quatrena i trenta vuitena posició. La prova va ser guanyada per l’aragonès Abel Mustieles.
La categoria masculina d’elit 26 va tenir una destacada representació catalana durant la ½ final amb un total de sis catalans. En joc es disputaven vuit places per a la final del diumenge. Joan Torres finalitzava en la vint-i-cinquena posició. Pol Tarrés, Eloi Paré i Sergi Llongueras, malgrat realitzar una millor segona volta, no van poder passar del dinovè, vintè i vint-i-dosè lloc respectivament. Rafa Tibau i Joan Figueras van ser els esportistes més destacats acabant en la desena i catorzena posició respectivament després de realitzar una excel•lent segona volta.
Carlos Sazatornil no va tenir tanta sort i es va quedar en la trenta posició de la prova classificatòria.
La prova va ser guanyada pel francès Gilles Coustellier.
Després de Pra Loup la Copa del Món de Trial UCI romandrà a terres gales amb la disputa de la quarta prova a l’estació d’esquí de Méribel prevista del 16 al 18 d’agost . Finalment la ciutat belga d’Amberes posarà punt i final a la Copa del Món de Trial UCI el darrer cap de setmana de setembre.