Nino Schurter i Sabine Spitz guanyen la CDM XC d´ Andorra

28/07/2013
Federació

Nino Schurter i Sabine Spitz guanyen la CDM XC d´ Andorra

Vallnord Bike Park La Massana ha ofert unes curses molt ajustades a les més de 15.000 persones que s’han apropat a Andorra, segons la UCI. Tres corredors han arribat en 11’’ en la cursa masculina, mentre que només 9’’ han separat les quatre millors corredores. A més d’aquestes, també s’han disputat les curses Junior masculines i femenines, i les fèmines Sots-23.
La cursa dels homes Elit ha estat un espectacle. A partir del tercer gir, el txec Ondrej Cink ha augmentat el ritme, escapant-se en solitari i aconseguint uns 40 segons d’avantatge sobre un nombrós grup de 10 riders. Amb el pas de les voltes, el grup s’ha anat trencant i reduint-se en número de corredors. Cink entrava en l’últim gir amb 29’’ d’avantatge i Schurter ha llençat un atac que ha trencat el grup perseguidor i l’ha portat a la persecució de Cink. El líder de la Copa del Món ha agafat a Cink a uns 2 quilòmetres de la meta. Tot i així, Schurter no ha pogut escapar-se però ha aconseguit treure un parell de segons sobre Cink i uns altres 5’’ més sobre Tempier, que ha acabat en tercer lloc. Schurter ha comentat que “ha estat una cursa molt boja. Vaig caure en el primer tram de descens i es requereix molta energia per tornar a entrar en el grup perseguidor i, quan he arribat, Cink ja portava un avantatge d’entre 20 i 30 segons. Ha estat una lluita de bojos i una darrera volta realment dura. Ha estat increïble poder atrapar a Cink en l’últim gir. És una gran victòria en Copa del Món, la desena de la meva carrera, i és un gran pas per la general de la Copa del Món d’aquest any. Estic molt feliç amb la victòria d’aquí a Vallnord”. El primer català Jose A. Hermida al lloc 21è i en posicions mes allunyades, Ramon Sagués, Cristofer Bosque i Francesc Guerra.
En la carrera femenina l’emoció s’ha mantingut durant els darrers metres, amb un grup al capdavant que s’ha anat reduint fins a quedar quatre corredores. A falta de dues voltes, Katerina Nash ha atacat i ha obert un espai d’uns 15 segons. Per darrera, Gunn-Rita Dahle, Eva Lechner i Sabine Spitz intentaven que l’espai no anés a més. En el darrer gir Spitz ha atacat i ha atrapat a Nash poc abans d’arribar a la meta, oferint un últim quilòmetre d’infart on les quatre corredores ho han donat tot. La líder de la Copa del Món, Tanja Zakelj, ha estat cinquena i segueix al capdavant de la general. Spitz estava exultant després de la cursa: “ha estat una carrera molt tàctica a causa del vent de cara i a les dures rampes. Esperava un top 10 però no una victòria. Estic feliç. Tot ha sortit a la perfecció i és increïble guanyar una Copa del Món una altra vegada”. Les ciclistes catalanes Anna Villar i Sandra Santanyes als llocs 34è i 36è.
En la cursa de categoria homes S'23, el guanyador,el frances Hugo Drechou amb Adria Noguera com primer català. En referència a les fèmines Sots- 23, la guanyadora ha estat Yana Belomoyna, seguida per Rebecca Henderson i Andrea Waldis. En la general de la Copa del Món es repeteixen aquestes tres posicions. En fèmines junior, Alessandra Keller ha dominat la carrera, seguida per Emilie Collomb i la francesa Audrey Menut. En la categoria junior masculina ha guanyat Jan Vastl, seguit de Samuel Gaze i Gioele Bertolini.El primer català ha estat Daniel Berenguer

Informació: Ocisport