Finalitza la Transpyr

15/07/2013
Carretera

Finalitza la Transpyr

 

Plors i abraçades inacabables han estat constants diumenge tarda a la platja de la Zurrriola de San Sebastián. Després de més de 800 quilòmetres i més de 20.000 metres de desnivell positiu 261 ciclistes han aconseguit completar la Transpyr 2013, la més dura de les quatre fetes fins ara, i que pel camí s’ha cobrat l’abandonament de 27 corredors i ha fet que 12 més no hagin pogut completar les 8 etapes. Afortunadament, no s’ha hagut de lamentar cap lesió greu.
La dificultat tècnica, climatològica i l’exigència del recorregut consoliden la Transpyr com una prova selectiva i de les més complicades del calendari, segons explica el seu director, Francesc Sallent, qui explica amb satisfacció que els 261 finishers han demostrat que, tot i la catalogació de repte extraordinari, completar la Transpyr és a l’abast dels amants de la mountain bike que es preparen a consciència i afronten el repte amb convicció.
L’etapa final d’avui, de 85 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell, ha apropat els ciclistes al mar després de 8 dies i transcorria entre Elizondo i San Sebastián, tot i que els últims 28 quilòmetres han estat neutralitzats per evitar el perill que suposava pels ciclistes el trànsit de cotxes de la ciutat. No per ser l’última ha estat una etapa de tràmit i Joan Llordella i Pau Zamora, de l’equip BUFF, han seguit dominant amb mà de ferro i avui també estat els més ràpids, completant la Transpyr més ràpida de la història havent-se adjudicat set de les vuit etapes i amb més de dues hores i mitja d’avantatge sobre l’equip portuguès de Douro Bike Race i el de Bicis Esteve, els conjunts que han encapçalat la Transpyr des del primer moment.

Borja Sánchez, primer campió de la Transpyr Road

El ciclista d’El 9 Esportiu Borja Sánchez s’ha proclamat avui vencedor de la primera edició de la Transpyr Road, la versió en bicicleta de carretera del raid pirinenc. Sánchez sortia amb 19 segons d’avantatge sobre l’austriac Axel Strauss abans de l’exigent crono d’avui de 43 quilòmetres, i els dos s’han disputat el primer dels ports de muntanya i en l’ascensió al segon i definitiu han rodat junts donant per feta la victòria del català.
Els responsables de la Transpyr Road destaquen que s’ha demostrat la duresa d’aquesta versió de la travessa dels Pirineus, amb un alt respecte de la seva filosofia de gaudir del trajecte, competir els trams cronometrats i fomentar l’esperit d´ amistat entre els pioners d’aquesta prova.

Logística de la Transpyr 2013

100 persones a l’organització
17 vehicles Mercedes-Benz
35.000 km recorreguts amb els vehicles de l’organització
70 tones de maletes de participants transportades
40.000 waypoints carregats als GPS de Two Nav by Compe GPS
350 articles de teixit tècnic de Gore Tex.