La selecció catalana esdevé el millor equip dels estatals cadets

08/07/2013
Carretera

La selecció catalana esdevé el millor equip dels estatals cadets


Tres medalles més el primer lloc per equips a la cursa cadet completaren un bon balanç català als Campionats d´ Espanya de ciclisme infantil i cadet que emplenaren de ciclistes Lleó aquest cap de setmana.
Els podis es van iniciar dissabte amb les cronos. L´ equip masculí cadet, format per Jordi López, Alex Ruiz, Francisco Galván i Guillem Cassú, fou tercer, mentre que l´ equip femení cadet es quedà a un pas del podi. El grup composat per Cristina Bru, Laura Méndez, Judit González i Paula Paredes va tenir mala sort amb una sortida marcada pels problemes mecànics, sent finalment quart. A les cronos individuals Ester Villaret fou tercera i Xavier Ferrer, sisè, tot i que a un segon del bronze.
En les proves en línea la sort no va acompanyar les noies. La infantil Carla Puig va caure a un quilòmetre de meta quan anava escapada quedant-se sense medalla. Mireia Trias fou sisena i Berta Orozco, onzena. La tercera medalla arribà per l´ infantil Marc Brustenga, qui culminà una gran cursa sent segon a l esprint del pilot, per tant medalla de plata. Edgar Curto també entrà al top ten, mentre que Joan Paniagua patí una caiguda a l' inici que li ha provocat una fractura al canell.
La forta calor condicionà les curses de cadets. A la prova femenina de seguida es va fer la selecció de les quinze millors al primer port amb Cristina Bru i Ester Villaret al tall, sent vuitena i catorzena respectivament. Els nois estigueren molts atents als talls. Es formà un clau de vint ciclistes amb tots els catalans al davant. Xavier Ferrer,  sisè, Guillem Cassú, setè, i Francisco Galvan, vuitè, juntament amb Jordi López i Alex Ruiz pujaven al podi per penjar-se la medalla d'or per equips.