Gran actuació col•lectiva catalana als estatals amb argent de Maialen Noriega

25/06/2013
Carretera

Gran actuació col•lectiva catalana als estatals amb argent de Maialen Noriega

La selecció catalana desplaçada aquestos dies a la localitat lleonesa de Bembibre ha tornat amb un podi i un grapat de bons llocs, prop de podi que donen una bona imatge del conjunt. Fou amb la medalla de plata de Maialen Noriega com es culminà aquest rendiment a la cita anual  que a més inclogué dos quarts llocs molt simbòlics, el d´ Arnau Solé a la crono i Antonio Pedrero, sempre a l´ atac, a la ruta, on el propi Solé fou vuitè. A més a la crono femenina l´ esmentada Maialen fou sisena i Anna RamÍrez, vuitena.
El podi de Maialen fou fruit d´ un bon treball de la selecció femenina que buscà sempre els talls, especialment amb Judit Masdeu, qui patí una caiguda quan portava un minut de renda veient-se obligada a la retirada. Posteriorment Maialen agafà la responsabilitat de la cursa tot i que res va poder fer davant la campiona Anne Santesteban (País Basc). 
A les dues darreres proves dels campionats (elit i professional) dos ciclistes catalans van donar la mida de la seva vàlua. Al campionat elit el vigent campió català, Jordi Simon (Coluer) va culminar una cursa sempre en escapada en segona posició, mentre que al campionat professional, Eduard Prades (ACM) fou cinquè en una prova que guanyà el seu antic company d´ equip, ara al Movistar, Jesús Herrada.