Damien Oton guanya l´ Enduro de les Salines 2013 a Maçanet de Cabrenys

20/06/2013
DHi

El proppassat Diumenge 16 de Juny es va disputar la tercera prova del Campionat Estatal Mondraker Enduro Series de BTT una nova disciplina ciclista que està agafant força al nostre país.
A tots els corredors espanyols habituals cal afegir tota l’armada francesa amb Damien Oton (Transbiking) Cedric Gracia (CG Brigrade) i André Simón (Orbea) al capdavant. Fins a 6 dels 15 millors corredors del món es donaven com a favorits a la victòria final.
Els entrenaments es varen realitzar el Dissabte 15 amb una calor important, fins als 34 graus varen pujar les temperatures, en una zona la de Maçanet de Cabrenys poc habituada a tanta calor. Aquest fet va ser determinat perquè els corredors s’haguessin de regular ja que el dia de la cursa, també es va realitzar sota una calor important.
El Diumenge cada tram especial va ser una lluita entre tres corredors, Damien Oton, Cedric Gracia i Bryan Regnier. Els temps eren molt ajustats, fet que obligava als corredors a fer traçades cada vegada més difícils. El gran beneficiat va ser el nombrós públic que es va acostar a la muntanya de les Salines, que dona nom a aquesta cursa. Poques vegades en territori espanyol es poden veure juntes aquestes figures de la BTT. Va ser un espectacle en tot moment
En categoria masculina s’imposava el jove francès Damien Oton (Transbiking) amb un temps 13’29” segon Cédric Gracia (CG Brigade) 13’33” per completar el podi Bryan Regnier (CG Brigade) 13’57” La gran sorpresa del dia la cuarta posició final de Carles Barcons (Go-Pro) 14’10” acabant molt satisfet, essent el primer espanyol i primer veterà de la cursa.
En categoria femenina la sorpresa va ser majúscula, la victoria final se la va endur la jove catalana del nord, Victoria Gimenez (Saracen) 17’15” amb només 15 anys es va imposar a Viky Hernandez (Mondraker –Senglanassos) i Mary Moncorgué (Commençal) segona i tercera respectivament.
Els corredors va alabar el circuit de Maçanet de Cabrenys que és la ruta nº6 del Centre de BTT Salines Bassegoda i la implicació de l’organització a cuidar tots els detalls.
Una vegada disputada la cursa de Maçanet el Campionat es desplaça fins a Àvila, quedant dues seus: 22 Setembre Enduro de Arenas de Sant Pedro (Àvila) i 13 Octubre Enduro de la Fenasosa (Banyeres de Mariola – Alacant).