Josep Maria Arnau, en júniors, i Anna Ramírez, a elits, campions catalans de carretera

11/06/2013
Carretera

Josep Maria Arnau, en júniors, i Anna Ramírez, a elits, campions catalans de carretera

 

Amb una participació de 49 Júniors i 5 noies en categoria Elit començava a les 11h una cursa de 110 Km amb dues voltes a un circuit que tenia com a punt de referència 2 passos per l'alt de la Trona. La cursa ha estat marcada per l'escapada de 7 corredors després de coronar el Collet de Sant Agustí. Entre els escapats no hi havia cap dels favorits però quan les diferències han passat del minut, ha provocat que per darrera es trenques el grup i en el primer pas per la Trona, 4 corredors han enllaçat amb els escapats. Per el km 58 la cursa ha quedat encapçalada per un grup de 10 unitats i entre ells alguns dels grans favorits com Gerard Armillas i Josep Maria Arnau del Huesca La Magia, Jordan Cardenas del Bicis Esteve, Adrià Guerrero del Tomás Domingo i Alan Rubi del Yocodatrans.
Abans de començar la pujada a la Trona per segona vegada el corredor Josep Maria Arnau ha atacat amb força i convicció aconseguint posar terra de per mig sense que el grup reaccionés. Ha sigut llavors quan per darrera han entrat 7 corredors més, entre ells l' ídol local Ot Dòniga del Bicis Esteve.
Al coronar el port, per el km 90, l'escapat ja portava més de 2 minuts d'avantatge que ha sabut mantenir fins la línia d'arribada, essent el just guanyador de la cursa. Per darrera, Alenjandro Yuste i Gerard Armillas han arribat destacats de la resta.
Pel que fa a les noies Èlit, la cursa ha estat molt disputada entre l' Anna Ramírez de l' Esteve, la Judit Masdeu del Tàndem i la Sandra Santanyes del Bicisprint. En el tram final i després de coronar la Trona per segona vegada, l' Anna Ramírez ha agafat aventatge amb temps suficient per arribar en solitari a l'arribada.

Júniors nois

1-Josep Maria Arnau, nou Campió de Catalunya 2013
2-Alejandro Yuste
3-Gerard Armillas

Elit noies

1-Anna Ramírez nova Campiona de Catalunya 2013
2-Judit Masdeu
3-Sandra Santanyes