Jordi Simón i Francesc Zurita són els nous campions de Catalunya en ruta

11/06/2013
Carretera

Jordi Simón i Francesc Zurita són els nous campions de Catalunya en ruta

 

Jordi Simon, acompanyat pels seus companys al Coluer Francesc Gironès i Airan Fernández, ha resultat el més fort aquest matí de diumenge a La Canonja aconseguint repetir el títol de campió de Catalunya, en aquest cas absolut, després d´ una gran actuació individual del ciclista i col•lectiva del seu equip. Per la seva part Francesc Zurita (Atika) fou el campió sots 23. Zurita arribà novè i fou acompanyat al podi per Marc Almeda (CKT) i Genís Soriano (Coluer).
Simón, que debutava amb el Coluer després d’haver-se quedat sense equip professional a principis de temporada quan l’Andalusia es va quedar sense patrocini, ha fet bons els pronòstics tot i sortir d’una lesió. Absent l’actual campió, Sergi Escobar, el seu relleu havia de sortir d’entre 95 escrits, i la victòria brillant de Simón es va gestar ben aviat, en la última volta al circuit semi urbà de La Canonja. Simón va marxar acompanyat del corredor del Bicis Esteve Josep Gironès, del ràpid Jordi Soler (Inverse-Serman) i d’Adrià Valls (Atika-Asmeval). Molt aviat van fer forat: un minut poc després de deixar enrere el circuit per afrontar els 120 quilòmetres restants de ruta.
El pilot va fer un primer estira-i-arronsa i va reduir la distància a 30 segons abans d’arribar a Constantí, però els escapats, ben coordinats, van reviscolar i van recuperar el minut de marge al Morell. Per darrere hi havia moviment continu i homes com l’ampostí Jeroni Vázquez van intentar insistentment sumar-se a la festa, però no ho van aconseguir. Pujant el coll de la Batalla sí que un grupet de tres corredors, amb Muller i Colomé del Bicis Esteve com a protagonistes, van apropar-se als de davant, però en la rampa més dura de La Batalla Simón va serrar les dents i va marxar, acompanyat només per Adrià Valls, lluitant contra el fort vent de costat. Per Alforja, Simón i Valls avantatjaven de 52” al grupet de cinc que es va formar al darrere, amb tres corredors de l’Esteve com a gran amenaça al domini de l’home del dia, i de gairebé un minut i mig a un pilot inquiet en què la reacció del Coluer Campclar per donar cobertura a Simón no es va fer esperar. Amb aquest objectiu Marc Vilanova i Francesc Gironès van impulsar un segon grup intermedi.
La Teixeta havia de dictar part de la sentència. Simón va fer una ascensió espectacular, va deixar la companyia de Valls i va ampliar la distància per sobre del minut respecte a un grup perseguidor cada cop més nombrós, que en el descens cap a Riudecols va arribar a assolir les 19 unitats. Va ser aleshores quan Francesc Gironès i Airan Fernández van atacar baixant, i van provocar els dubtes en el grup capitanejat per l’Esteve, que ja perdia 1’44 al segon pas de la cursa per Botarell. A Vinyols es van ajuntar els tres de punta, i ja no hi va haver més història. gironès i Fernández van deixar que fos Simón el que rendibilitzés a la línia d’arribada l’esforç acumulat.

Informació: Oscar Meseguer