La Canonja acull diumenge el Campionat de Catalunya elit i sots 23

05/06/2013
Carretera

La Canonja acull diumenge el Campionat de Catalunya elit i sots 23

El Club Ciclista La Canonja afegeix enguany a la tutela de la prestigiosa Challenge anual de principis de temporada, l’organització de la prova més important del calendari català amateur, el Campionat de Catalunya de ciclisme en ruta en categoria elit i sub23, que es disputarà el diumenge 9 de juny, sobre un recorregut de 141,5 quilòmetres i amb sortida i arribada a La Canonja. No hi faltaran els millors equips del país, entre els quals un Coluer Bicycles (Campclar) que està rendibilitzant els reforços fets per afrontar amb garanties la temporada i està dominant la majoria de curses del calendari elit català.
Aquest dijous es va signar el conveni de col•laboració entre L’Ajuntament de La Canonja, el Club Ciclista i la Federació Catalana de Ciclisme, en un acte a la sala de plens del consistori canongí que va comptar amb la participació de l’alcalde, Roc Muñoz (al centre de la imatge), el president de l’entitat ciclista, Francesc Estellé (dreta) i el president de la federació catalana, Josep Bochaca.
La prova començarà a les 10 del matí. L’organització ha preparat un recorregut molt atractiu, en què la cursa llançada obrirà amb un circuit semi urbà de 6 quilòmetres, al qual es faran quatre voltes, per La Canonja, fent passar el pilot pels carrers Raval, Masricart, Avinguda de La Pineda, N-340 i T-325 (autovia a Bellisens), A-7, TV-3145 i Avinguda de La Florida. Després, gairebé 120 quilòmetres de ruta per Constantí, el Morell, Vilallonga del Camp, La Selva del Camp, Vilaplana, Alforja, Les Borges del Camp, Botarell, Riudecanyes, Duesaigües, Riudecols, novament Botarell i Montbrió; Vinyols i Reus abans d’enfilar novament cap a la Canonja, on l’arribada estarà situada al carrer de Raval, picant lleugerament cap amunt.
Els corredors hauran de pujar la Batalla des de la Selva, en el quilòmetre 60, i sobretot la Teixeta en el quilòmetre 100 i per la part més dura, des de Riudecanyes, suficient per sacsejar la cursa a 40 quilòmetres de l’arribada, per molt que els equips dels esprintadors intentin controlar la prova. Per tant, una mica de tot: un circuit urbà, un coll menor per remoure la prova i un altre de més exigent amb possibilitats de decidir-la, però encara amb un tram final apte per als rodadors que ha de posar tota l’emoció abans que La Canonja proclami el nou campió de Catalunya. L’arribada està prevista a partir d’un quart de 2 del migdia. L’organització repartirà 1.200 euros en premis i, al marge de les tres medalles als tres primers de la general, hi haurà trofeu per al primer classificat de cada categoria (elit, sub23 i màster 30).

Per veure tota la informació.