Èxit de participació a la I Marxa Pedals de Clip

21/05/2013
Cicloturisme

Èxit de participació a la I Marxa Pedals de Clip

 

Després de molts mesos de preparació per part de la Unió Ciclista Vilanova, amb el Carles Soler al capdavant, el passat diumenge 19 es va celebrar a la localitat barcelonesa de Sant Martí Sarroca la primera edició de la marxa Pedals de Clip, reservada per bicicletes clàssiques de carretera anteriors a l'any 1987.
Tot va ser un èxit ja que la meteorologia capriciosa dels últims dies va respectar als 160 participants que van completar algun dels dos circuits proposats per l'organització, de 47 i 72 quilòmetres, per carreteres i camins del Penedès. Aquests ciclistes, vinguts des de racons de tot l'Estat, no van patir cap incidència, llevat d'alguna punxada i avaria del tot normals, i van poder gaudir d'un traçat sense cotxes voltant les vinyes i turons de la zona.
Entre els participants hi va haver rostres coneguts del ciclisme professional, com Pepe Recio, Celestino Prieto, Miguel Ángel Iglesias, Jaume Vilamajó, Pedro Torres -guanyador del premi de la muntanya al Tour de França el 1973, fa ara just 40 anys- o Jordi Grau, l’únic ciclista de Sant Martí Sarroca que ha arribat a professional.
Bodegues Miguel Torres va oferir un avituallament a meitat de cursa amb productes de la terra i l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va preparar un pica-pica al Conjunt Monumental del municipi, on es trobava la línia d'arribada. També va ser a l’entorn del castell on es van sortejar diversos obsequis i on es va viure un dels moments més emotius de la matinal, amb l’homenatge a dos corredors mítics: Vicenç Iturat de 85 anys, guanyador de diverses etapes de la Vuelta a Espanya durant els anys 1955 i 1961, i Miquel Poblet, el millor ciclista català de tots els temps, que va morir fa unes setmanes. El trofeu el va recollir el seu nebot Carles.
Molts dels participants no havien estat mai al Penedès i van lloar el magnífic paisatge de vinyes. L’alcalde de Sant Martí Sarroca, Ramon Carbó, va cloure l’acte agraint l’esforç de la gent que va venir de lluny i desitjant que s’emportessin un bon record del municipi i del Penedès en general.

Més informació a http://www.lapedalsdeclip.cat/.