La Montsec-Montsec bat el seu registre de participants

19/05/2013
Cicloturisme

La Montsec-Montsec bat el seu registre de participants

Aquest dissabte s'ha celebrat la cinquena edició de la Marxa Cicloturista Montsec-Montsec, la qual ha establert un rècord d'inscrits en la seva jove història amb 595 participants, els quals han pogut triar entre dos recorreguts, un de 85 km i un altre de 190 km. A diferència de les edicions anteriors, que es van caracteritzar pel clima benigne i la calor, els cicloturistes han hagut de fer front a una meteorologia molt capriciosa, amb estones de sol, núvols, fred, pluja i fins i tot una breu calamarsada en un tram de la ruta llarga.
El gran protagonista de la jornada ha estat l'exciclista professional català Melcior Mauri, convidat especial de l'organització del CC Balaguer, que ha completat el recorregut curt amb tàndem juntament amb la seva parella. També han participat en la marxa el ciclista lleidatà Sergi Escobar, recentment proclamat campió de Catalunya de CRI, i el basc Mikel Azparren, detentor del rècord absolut de la Marcha Quebrantahuesos amb 5 h 21 minuts, el qual ha estat el primer a finalitzar la ruta llarga, també amb tàndem, amb el seu company Juan Mari Berakoetxea.
En el capítol de distincions, Sílvia Hurtado ha estat la primera fèmina del recorregut llarg; la francesa Mélanie Rousselet, la primera del traçat curt i la participant més jove; Bernat López ha estat el primer a completar la ruta curta; Sergi Massip ha estat el participant més jove; Benet Vicente, el més veterà; Lídia Llopart, la fèmina més veterana; l'Sprint Ciclo Club Pobla, el club més nombrós, i el CC Sant Andreu, el club més llunyà amb un mínim de 5 participants.
A l'acte de lliurament de trofeus i obsequis hi han assistit l'alcalde de Balaguer, Josep M. Roigé; el regidor d'Esports, Guifré Ricart; el regidor de Seguretat Ciutadana, Miquel Vendrell, i el president del CC Balaguer, Ramon Farré, entre d'altres. L'organització desitja agrair la tasca de tot l'equip de voluntaris de la Marxa Montsec-Montsec, sense la qual no hauria estat possible assolir la fita de 5 edicions consecutives i aquest nou èxit.

Nota i fotos: CC Balaguer