Girona treballa en les escoles de ciclisme

16/05/2013
Promoció

Girona treballa en les escoles de ciclisme

Dissabte passat es va presentar la proposta que la Delegació de Girona, conjuntament amb la Federació Catalana de Ciclisme vol endegar per tal d’estructurar i potenciar les escoles de ciclisme. Aquesta iniciativa vol intentar aconseguir que a cada comarca hi hagi com a mínim una escola, equiparant l’oferta que existeix a d’altres esports i que doni l’oportunitat als nens i nenes de poder tastar el ciclisme.
La reunió, convocada per la Delegació de Girona i celebrada a les instal•lacions de l’UFEC a Salt, va comptar amb la presència de Lluís Barba que va explicar les possibilitats a nivell d’assegurances per oferir el màxim de seguretat als nens i nenes que ho vulguin provar, sense la necessitat immediata de tramitar la llicencia federativa, i també als tècnics que es responsabilitzin d’aquesta tasca.
La part més tècnica, va ser presentada per Josep Codinach, corredor, mestre d’Educació Física, i que en els darrers anys ha estat treballant en algunes escoles de ciclisme de les nostres comarques. En aquest aspecte, Josep Codinach serà el responsable de fer el seguiment de tot el projecte, assessorant als tècnics de les escoles en aquells aspectes que considerin necessari (seguiment tècnic, sessions de treball, test i avaluacions, programa de treball...). La proposta intenta reforçar les escoles existents i ajudar a la creació de noves, en aquells clubs que tinguin il•lusió en treballar amb mainada de 5 a 12 anys principalment.
També es vol recuperar els jocs escolars per tal de fer trobades entre les escoles i que ja s’havien fet fa uns anys, eina que ha de servir per integrar nous nens i nenes a les escoles.
Per iniciar aquesta tasca es va entregar la Normativa d’Homologació d’Escoles de Ciclisme que s’ha elaborat per tal de reconèixer les escoles per part de la Federació Catalana de Ciclisme, amb uns requisits mínims, així com la fitxa de registre que qualsevol club interessat en confeccionar una nova escola o clubs que actualment ja estan funcionant amb escoles de ciclisme hauran de fer arribar a la delegació de Girona (girona@ciclisme.cat). La fitxa ha de ser lliurada abans del proper dia 30 de juny.