Es presenta La Pedals de Clip

23/04/2013
Cicloturisme

Es presenta La Pedals de Clip

Aquest dilluns s’ha presentat a Sant Martí Sarroca la primera edició de “La Pedals de Clip”, que es celebrarà el dia 19 de maig, una trobada cicloturista de bicicletes clàssiques o vintage de carretera per una ruta per les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, amb inici i final a Sant Martí Sarroca.
Els participants han de portar bicicletes anteriors a l’any 1987, amb pedals de clip, cablejat de fre per sobre del manillar, manetes de canvi al quadre, etc. Es recomana portar roba, calçat i casc de l’època (xixonera), per donar un aire més clàssic i de retorn al passat.
En una multitudinària roda de premsa, amb presència de mitjans esportius d’abast nacional, l’Alcalde de Sant Martí Sarroca, Ramon Carbó, va mostrar-se orgullós d’acollir aquesta cursa pionera a Espanya, en una modalitat que funciona des de fa anys a la Toscana italiana i que combina paisatge i esport. L’Alcalde va apostar perquè l’esdeveniment tingui continuïtat i que Sant Martí Sarroca es converteixi en un referent turístic i de promoció del territori, conjuntament amb d’altres actes que també s’han posat en marxa en els darrers mesos (com les rutes dels Camins de Sant Martí o la fira medieval Sarroca Medieval).
Per la seva part, el Regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Òscar Gutiérrez, va assegurar que muntar una prova esportiva com aquesta permetrà portar gent al municipi i potenciar encara més el Penedès.
Carles Soler, com a impulsor d’aquesta trobada, va explicar que no es tracta d’una competició. No hi ha temps ni classificacions. És una concentració per fer dues rutes, una llarga de 72 km. i una curta de 47 km. El 80 % passarà per camins rurals asfaltats entre vinyes. També hi haurà alguns trams curts de terra, per rememorar les rutes que es feien a les antigues competicions ciclistes. A meitat del recorregut es farà un avituallament a les instal•lacions de Pacs de les Bodegues Torres, amb productes de la terra: fuet, truita de patates, vi amb alcohol i sense alcohol, etc.
Els ciclistes hauran de fer una inscripció per poder participar i caldrà que tinguin llicència federativa o assegurança d’un dia, aquesta última que tramitarà l’organització. Ambdues inclouen assegurança d’accidents i responsabilitat civil. Tot el trajecte estarà marcat i hi haurà un desplegament de voluntaris i de Protecció Civil. Per a més informació es pot consultar el web http://www.lapedalsdeclip.cat/
A la roda de premsa també hi van ser present dos corredors llegendaris: Vicenç Iturat i Celestino Prieto, tots dos guanyadors d’etapes de la Volta Ciclista a Espanya i d’altres competicions. Ambdós van explicar diverses vivències, a més de comparar dues bicicletes d’èpoques diferents que estaven presents a l’acte de presentació.
La idea és que cada any participin ciclistes de renom. A més, s’homenatjarà noms mítics. Per a enguany es vol homenatjar, en finalitzar la cursa, el propi Vicenç Iturat (de 85 anys) i Miquel Poblet (considerat el millor ciclista català de tots els temps). Malauradament, Poblet va morir fa unes setmanes, però l’homenatge es manté i serà a títol pòstum. La roda de premsa va estar presidida per un mural amb una fotografia gegant dels dos corredors.
Tot plegat, una prova romàntica sense ànim de lucre, que promocionar el món de la bicicleta clàssica i alhora gaudir d’un entorn idíl•lic com el del Penedès, amb epicentre a Sant Martí Sarroca.