Simon Gerrans guanya el dia que la Volta recorda Xavier Tondo

23/03/2013

Un guanyador de luxe, Simon Gerrans (Orica), s´ ha coronat aquesta tarda de dissabte a Valls amb motiu de la sisena etapa de la Volta a Catalunya. Tot i les dificultats de la jornada, els alts de Prades i Lilla, el gran grup va arribar compacte a la localitat que va veure néixer Xavier Tondo. Abans el líder Daniel Martin (Garmin) va ampliar la seva renta sobre Joaquim Rodríguez (Katusha) en un sprint intermig situant al català a 16 segons de l´ irlandès. L´ equip del líder va poder mantenir les opcions del seu ciclista controlant la resta de la jornada i avortant el tall més important format per Daniel Navarro (Cofidis) i el català Alberto Losada (Katusha), entre d´ altres. Al final Simon Gerrans fou més ràpid que el doble guanyador d´ etapa Gianni Meersman (Omega).

Fi de festa a Montjuïc  en el marc de la Festa del Pedal

La Volta arriba aquest diumenge al bressol del ciclisme català, la muntanya de Montjuïc. Serà després d´ una jornada que part d´ El Vendrell per arribar a Barcelona 122 quilòmetres després amb vuit passos per l´ alt de Montjuïc, vàlid de tercera categoria. Aquest terreny suposa la darrera oportunitat per Joaquim Rodríguez en el seu treball per guanyar la prova.
L´ arribada es preveu sobre les 16.30 hores. Paral•lelament, durant tota la jornada, estarà oberta la Festa del Pedal on la Federació Catalana de Ciclisme disposa d´ un circuit d´ habilitat pels més joves.