Ja està aquí la Volta a Catalunya

16/03/2013
Carretera

Ja està aquí la Volta a Catalunya

De Calella arrenca aquest dilluns una nova edició de la Volta a Catalunya, la 93 ena, que presenta un cartell de luxe i un recorregut interessant com principals reclams pel gran públic.
La ronda catalana visitarà les quatre províncies en un itinerari que farà sortida i arribada el seu primer dia a Calella després de superar 159 quilòmetres de mitja muntanya. Dimarts, jornada íntegra a les contrades gironines entre la capital i Banyoles i poc més de 160 quilòmetres. El primer plat fort arribarà dimecres entre Vidreres i el cim de Vallter 2000, on la cursa arriba fa més de 20 anys, amb 180 quilòmetres que significaran el primer tall entre els favorits. Al dia següent es torna a Port Ainé, suspès fa un any per la neu, amb les pujades a Pedraforca i Cantó, abans i 217 quilòmetres de recorregut.
Divendres la prova emprèn camí al sud fent parada a Lleida des de Rialp. El cap de setmana la prova s´ endinsarà a la Tarragona arribant a Valls després d´ una enrevessada jornada que inclou el Col de Lilla a poc més de 14 quilòmetres de meta. Aquest dia a Valls es preveu fer la presentació del llibre sobre Xavier Tondo. La darrera jornada sortirà d´ El Vendrell per finalitzar a Barcelona, concretament a Montjuïc un cop s´ hagin cobert 122 quilòmetres.
El cartell de participació inclou el català Joaquim Rodríguez (Katusha), qui rebrà durant la cursa el premi com millor corredor UCI de 2012 de mans del seu president Pat Mc Quaid. A més estaran presents els vigents guanyadors de Tour i Giro, Bradley Wiggins i Ryder Hesjedal, el murcià Alejandro Valverde (Movistar), els italians Damiano Cunego i  Michele Scarponi (tots dos del Lampre), Mikel Nieve i Igor Anton (Euskaltel). El conjunt de la participació surt dels 19 equips del World Tour més tres convidats: Caja Rural, Cofidis i Sojaun.
La prova incorpora un particular homenatge als 100 anys del Tour de França. A Calella hi serán el director del Tour, Christian Prudhomme, i Bernard Hinault per imposar el maillot conmemoratiu al guanyador de la novedosa classificació Sprint 100 edicions del Tour de França.

Tota la informació a http://www.voltacatalunya.cat/