La Montsec-Montsec 2013 obre inscripcions amb moltes novetats

01/03/2013
Cicloturisme

La Montsec-Montsec 2013 obre inscripcions amb moltes novetats

La Marxa Cicloturista Montsec-Montsec que organitza el Club Ciclista Balaguer és una de les marxes més estimades pels cicloturistes i, tot i la seva joventut, s'ha fet un forat en els calendaris català i estatal.
Aquest any la marxa celebrarà el seu cinquè aniversari el dissabte 18 de maig amb una gran novetat: la ruta llarga, puntuable pel VI Circuit Ciclopirineus, canvia de recorregut. Es faran més quilòmetres i més desnivell, per carreteres ben asfaltades, amb poc trànsit i més segures. En concret seran 190 km i 3.300 m de desnivell, amb cinc ports de muntanya: l'Alt de Vilanova de la Sal, el Port d’Àger, el Coll de Comiols, la Collada d'Hostal-Roig i l'Alt de Fontllonga.
En aquest recorregut, quan arribem a la població d’Àger, es seguirà recte fins la C-13 per girar a l’esquerra, direcció Congost de Terradets. Després es farà un gir a la dreta pel pont de Barcedana, es passarà per Gavet de la Conca (amb vistes a l’embassament) i els participants s'enfrontaran a la pujada de 20 km del Coll de Comiols per les tranquil.les carreteres de Sant Salvador de Toló.
Des d'aquí, baixada ràpida fins a la cruïlla d'Alentorn i direcció Vilanova de Meià. Ara serà el moment de la pujada de 10 km cap a Hostal-Roig per l’impressionant Congost del Montsec de Rúbies que no deixarà indiferent ningú i que quedareu bocabadats si no el coneixeu.
I ja només quedarà seguir el camí d'altres edicions amb la dificultat de l'Alt de Fontllonga abans d'arribar de nou a Balaguer. En definitiva, es tracta d'una marxa llarga, exigent a nivell esportiu i molt complerta, en el mes de maig, en plena temporada cicloturista, essent l'única cita cicloturista a Catalunya aquell cap de setmana.
Com podeu veure al mapa, la ruta curta, puntuable per la XXIII Challenge Catalana de Cicloturisme, serà la mateixa que les edicions anteriors, amb l'Alt de Vilanova de la Sal, el Port d’Àger i l'Alt de Fontllonga com a dificultats. També podeu veure que hi haurà un control de pas per tornar directe a Balaguer passant per Artesa de Segre i Cubells per tots els que passin per Pont d'Alentorn després de les 12:45 hores.
Per celebrar les cinc edicions, tots els participants tindran un mallot commemoratiu de regal i, com sempre, podreu gaudir dels habituals serveis que ofereix l'organització: aparcament a la mateixa zona de sortida, esmorzar i cafès, lavabos, dutxes i vestidors exclusius per a fèmines, bossa d’obsequis, programa d’acompanyants, assistència mecànica a la sortida i durant el recorregut, cinc avituallaments a la ruta llarga i dos a la ruta curta, ambulàncies, cotxe escombra, servei de cronometratge mitjançant xip, detall per les fèmines a l’arribada, carpa d’atenció sanitària a meta, massatges a partir de les 13 hores, ús de la piscina coberta, dinar per als participants i un acompanyant gratis, cafès... i 120 voluntaris per donar atenció a tothom. Tot per 29 euros.

Les inscripcions començaran demà divendres dia 1 de març a www.bicinscripcions.cat. Teniu tota la informació de la marxa a la web www.montsec-montsec.com.